Keskitalven klassikko myös suomalaisessa ruokapöydässä ovat rapeat ja kuohkeat blinit. Siinä missä Venäjällä nautitaan ohuista blineistä, joiden paistaminen on oikea taitolaji, suositaan suomalaisissa ruokapöydissä kuohkean paksuja versioita
Tämän ihanan, suorastaan syntisen hyvän pataruuan löysin Elämää Koivurannassa-blogista, kun tutkin reseptiarkistojani, multa löytyi itseltänikin muutama resepti
vappuaatto- ja vappupäivä olivat varmasti viikon yhdet kohokohdat monelle, itselle ainakin. Vappupäivänä saimme apukokin kanssa talon täyteen ystäviä brunssille, jolla pöytä notkui herkkuja
Työpaikat ovat vaihtuneet, parisuhteet tulleet ja menneet. Bisnekset kaatuneet ja unelmat romuttuneet. Farkkujen koko on kasvanut, naururyppyjä tullut lisää ja kyllä niitä kyyneliäkin on tullut vuodatettua
Tähän ikään sitä on jo ehtinyt vuosien saatossa kertyä tiettyjä perinteitä niin juhlapyhiin liittyen ja tää salaatti mukailee ennen kaikkea jo mun lapsuudesta asti esiin noussuta reseptiä joka vain kuuluu kesään
Olen opintojen ohella jo usean vuoden ajan työskennellyt kesän ajan leipomoalan yrityksessä. Olen oppinut työn myötä paljon mielenkiintoisia asioita leipomisesta erilaisten tekniikoiden ja yleisten lainalaisuuksien suhteen
Se olisi keskiviikko, onsdag ja juhannus edessä. Juhannus on kyllä mukavaa aikaa, kun pääsee rauhassa rentoutumaan ja nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta, niinkuin kaikkina juhlapyhinä
Minusta on ihana idea, että pääruokaa odotellessa voi herkutella, ei tarvitse odotella tyhjin vatsoin ja nuuhkia kurnivan vatsan kanssa ihania tuoksuja keittiöstä
Vaikka en pääsiäisenä, sen enempää kuin muinakaan juhlapyhinä pidä kiinni paleo- tai mistään muustakaan ruokalinjasta, niin salaatin päälle teki mieli leipaista pikaisesti jotain ”hyvää herkkua”
Juhlapyhinä voi toki ottaa rennommin, nauttia makkarat, saunajuomat ja mansikkakakut. Kuitenkin arkeen ja terveellisempään ruokavalioon olisi hyvä palata heti juhlan loputtua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.