Petits Fours eli pikku-uunit olivat leipureiden idea hyväksikäyttää jälkilämpö. Mignardises eli suloisuudet on lautasellinen makeita herkkuja nautittavaksi kahvin kanssa - esim mantelileipä, suklaapala, tryffeli
On vähän kuin "Turkish Delight", tuttu Narnia-filmista. -)Cotletit tehdään samalla tavalla paitsi aprikooseista ja ruusuveden sijaan käytetään sitruunamehua
------------------------------------Miten tehdään lakua. --------------------------------------------Brownie Thins - Ohuet suklaaleivät6 rkl voita kuutioina120 g tummaa suklaata hienonnettuna1 1/4 dl sokeria1 suuri kananmuna3 rkl + 1 tl jauhoja1/4 tl vaniljaesanssia1/4 tl manteliesanssiahyppysellinen suolaa3/4 dl pistaasipähkinöitä hienonnettunaEsilämmitä uuni 180 asteeseen. Lusikoi taikinasta 12 möykkyä kummallekin pellille. ------------------------------Vaahterasokerikaramelli5 dl puhdasta vaahterasiirappiaLaita siirappi kattilaan ja keitä, kunnes massa saavuttaa 111 asteen lämpötilan (helmivaihe). Ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä 40-asteiseksi. -) 150 g voita. 120 g tummaa suklaata hienonnettuna
karamellitangot, polkkaporsaat ja "millefiore"-karamellit, pastillit ja rakeet, niinkuin eukalyptuspastillit ja tikkunekut on tehty vain sokerista, vedestä ja makuaineista
2) On parempi käyttää sileää pähkinävoita, ja käytä sitä runsaasti, koska muuten karkit ovat äklö-makeita. "Irlantilaiset perunat"100 g voita1/2 kg tomusokeria1/2 dl kermaa1-2 rkl irlantilaista viskiä2 1/2 dl kookoshiutaleita1/2 dl tomusokeria4 tl kaneliaVatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Pyörittele 3-4 cm miniperunoiksi. 1-2 rkl irlantilaista viskiä
Toffee kuppikakut - Caramel Cupcakes 12kpl. Paista uunissa 18-20minuuttia tai kunnes pinta on kimmoisa ja hammastikkuun ei tartu enää taikinaa. (Minä laitoin näitä toffee-makurakeita) 80g pehmeää suolatonta voita
-. -. -. -. -. T. ä. m. f. u. d. g. e. o. n. h. i. k. a. t. s. j. ,. p. v. r. O. l. y. R. ö. L. (. ). A. P. N. 4. S. F. U. D. G. E. K. M. 2. 1. 0. x. c. 5. J. /. V. I. b. d l
Älä kiehauta toffeeta liian kauan, koska silloin siitä tulee liian kovaa. Kyllähän alkuperäisessä englanninkielisessä reseptissä oli hyvinkin tarkka astemäärä, nimittäin toffeemassa olisi pitänyt saada 290-295-asteiseksi. Lisää siirappi ja anna kiehua vielä 2-5 minuuttia, kunnes toffeemassa on 290-295-asteista
Pohjassa on siis daimilla höystettyä brownieta = daimieta ja välissä päärynä-kinuski moussea. Lisää kermaliivate-seos ohuena norona kinuskin joukkoon ja sekoita kunnolla
Teen jouluksi paljon erilaisia ruokia. Tämä on yksi joulun herkuista, jota ilman en halua olla. Mäti sopisi vielä tähän, mutta nyt sitä ei ollut saatavilla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.