Petits Fours eli pikku-uunit olivat leipureiden idea hyväksikäyttää jälkilämpö. Mignardises eli suloisuudet on lautasellinen makeita herkkuja nautittavaksi kahvin kanssa - esim mantelileipä, suklaapala, tryffeli
On vähän kuin "Turkish Delight", tuttu Narnia-filmista. -)Cotletit tehdään samalla tavalla paitsi aprikooseista ja ruusuveden sijaan käytetään sitruunamehua
------------------------------------Miten tehdään lakua. Englanninlakupalat (leivonnainen, ei karkkia)150 g voita paloina1/2 dl kevytmaitoa1 dl vaaleaa siirappia250 g paketti vaniljakeksejä, esim. Marie3 rkl kookoshiutaleita375 g lakritsikonvehteja (englanninlakua, all sorts)200 g tummaa suklaata30 g kookosrasvaaVuoraa ja voitele uunipannuSekoita voi, maito ja siirappi. Keitä siirappi pehmeään kuulavaiheeseen [kylmään veteen pudotettu sokerimassa muodostaa pehmeän pallon, joka sulaa sormissa ()]2) sekoita joukkoon hieno vehnäjauho koko ajan vaivaten, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista, niin kuin tekisit tuulihattuja. (2 tl liivatetta 1. --------------------------------------------Brownie Thins - Ohuet suklaaleivät6 rkl voita kuutioina120 g tummaa suklaata hienonnettuna1 1/4 dl sokeria1 suuri kananmuna3 rkl + 1 tl jauhoja1/4 tl vaniljaesanssia1/4 tl manteliesanssiahyppysellinen suolaa3/4 dl pistaasipähkinöitä hienonnettunaEsilämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 2 uunipeltiä. Lusikoi taikinasta 12 möykkyä kummallekin pellille. ------------------------------Vaahterasokerikaramelli5 dl puhdasta vaahterasiirappiaLaita siirappi kattilaan ja keitä, kunnes massa saavuttaa 111 asteen lämpötilan (helmivaihe). Ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä 40-asteiseksi. -) 150 g voita. 1/2 dl kevytmaitoa. 250 g paketti. 200 g tummaa suklaata. 2 tl liivatetta. 120 g tummaa suklaata hienonnettuna
karamellitangot, polkkaporsaat ja "millefiore"-karamellit, pastillit ja rakeet, niinkuin eukalyptuspastillit ja tikkunekut on tehty vain sokerista, vedestä ja makuaineista
2½ dl sokeria. 2 kananmunaa. 2½ dl sokeria. 2 kananmunaa. Pikkuleivät ovat hyvin usein juhlien järjestämisessä se työläin homma tai ei se itse leipominen vaan hyvän ohjeen löytäminen
Tiedätkö sen Fazerin iki-ihanan piparisuklaan, jota myydään aina jouluna sellaisina isoina levyinä. ) Eihän siihen tarvita kuin suklaata ja pipareita - harvinaisen helppoa siis
Alkuperäinen ohje on tosiaan muokattu Dansukkerin lakkamarmelaadien ohjeesta, hillo on korvattu mustaherukkahillolla ja mehu oli karpalo-mustaherukkatiivistettä
1 1/2dl siirappia. 1 1/2dl kermaa. 2rkl voita. 2. 15-20min samalla sekoittaen, kunnes seos on paksua ja karamellimaista (kun tipauttaa pari tippaa kylmään veteen, massa kovettuu heti). 1 1/2dl siirappia. 1 1/2dl kermaa. 2rkl voita. 15-20min samalla sekoittaen, kunnes seos on paksua ja karamellimaista (kun tipauttaa pari tippaa kylmään veteen, massa kovettuu heti)
Tämän päivän luukussa onkin yksi mun kestosuosikkini, luumu-piparirahka. Olen muuten tehnyt tätä rahkaa kerran jostain toisista pipareista, kun Töysäläisiä ei ollut saatavilla - ei ollut ollenkaan sama
LAKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU. LAKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU OHJE. 2 munaa. 2 dl kermaa (vaahdotetaan). 200g tuorejuustoa. 200g valkosuklaa. 2 rkl vettä. 2 tl liivatejauhoa. 2. Anna turvota 5 minuuttia ja lämmitä 20. jääkaapissa 3-4 tuntia ennen kiilteen lisäämistä, tai kunnes pinta on kiinteä. Tein itse tämän kakun tällä kertaa 20 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan ja tästä tuli melko korkea. Suosittelenkin käyttämään vähintään 24cm vuokaa. 2 munaa. 2 dl kermaa. 200g tuorejuustoa. 200g valkosuklaa. 2 rkl vettä. 2 tl liivate. 3-4 tuntia ennen kiilteen lisäämistä, tai kunnes pinta on kiinteä
Viimevuonna tein glögi-pannacottaa ja tänä vuonna teenkin puolukka-pannacottaa. Annostele laripurkkeihin ja laita kylmään hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi - mieluiten yön yli
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.