Petits Fours eli pikku-uunit olivat leipureiden idea hyväksikäyttää jälkilämpö. Mignardises eli suloisuudet on lautasellinen makeita herkkuja nautittavaksi kahvin kanssa - esim mantelileipä, suklaapala, tryffeli
On vähän kuin "Turkish Delight", tuttu Narnia-filmista. -)Cotletit tehdään samalla tavalla paitsi aprikooseista ja ruusuveden sijaan käytetään sitruunamehua
------------------------------------Miten tehdään lakua. Marie3 rkl kookoshiutaleita375 g lakritsikonvehteja (englanninlakua, all sorts)200 g tummaa suklaata30 g kookosrasvaaVuoraa ja voitele uunipannuSekoita voi, maito ja siirappi. 30 min. --------------------------------------------Brownie Thins - Ohuet suklaaleivät6 rkl voita kuutioina120 g tummaa suklaata hienonnettuna1 1/4 dl sokeria1 suuri kananmuna3 rkl + 1 tl jauhoja1/4 tl vaniljaesanssia1/4 tl manteliesanssiahyppysellinen suolaa3/4 dl pistaasipähkinöitä hienonnettunaEsilämmitä uuni 180 asteeseen. ------------------------------Vaahterasokerikaramelli5 dl puhdasta vaahterasiirappiaLaita siirappi kattilaan ja keitä, kunnes massa saavuttaa 111 asteen lämpötilan (helmivaihe). Ota pois lämmöltä ja anna jäähtyä 40-asteiseksi. -) 150 g voita. 3 rkl kookoshiutaleita. 375 g l. 30 g kookosrasvaa. 30 min. 3 rkl. 3/4 dl pistaasipähkinöitä
30 g suklaata1/2 rkl voitaVuoraa pelti voidellulla leivinpaperilla. 3 sentin palloiksi ja jäähdytä yön yli jääkaapissa. 350 g tummaa suklaata2 rkl voitaSekoita karkkimassan ainekset hyvin sekaisin. 2) On parempi käyttää sileää pähkinävoita, ja käytä sitä runsaasti, koska muuten karkit ovat äklö-makeita. bataattikarkki1/2 kg tomusokeria170 g voita1 1/2 tl vaniljaa1/8 tl manteliesanssia4 dl bataattisosetta (keitetyistä tai uunissa kypsennetyistä, ilman voita, maitoa tai mausteita)1 1/2 tl maitoanoin 3 dl kookoshiutaleita1 tl kaneliaVaahdota voi. "Irlantilaiset perunat"100 g voita1/2 kg tomusokeria1/2 dl kermaa1-2 rkl irlantilaista viskiä2 1/2 dl kookoshiutaleita1/2 dl tomusokeria4 tl kaneliaVatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Pyörittele 3-4 cm miniperunoiksi. 70 % kaakaota75 g mantelijauhetta 1 dl sokeria 3 rkl punssia, konjakkia tai likööriä 2 kananmunanvalkuaista 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta Kuori ja paloittele perunat. 30 g suklaata. 3 sentin pallo. 350 g tummaa suklaata. 3 dl kookoshiutaleita. 1-2 rkl irlantilaista viskiä. 3 rkl punssia
-Dr. Tänään onkin vuorossa Blogiringin Joulukalenterin 15. 3. Sugar- 200 g valkosuklaata. Huomenta. luukku. Eilisestä luukusta vastasi Pientä, suloista ja vaaleanpunaista ja huomenna 16
3½ dl vehnäjauhoja. 3½ dl vehnäjauhoja. Pikkuleivät ovat hyvin usein juhlien järjestämisessä se työläin homma tai ei se itse leipominen vaan hyvän ohjeen löytäminen
Tiedätkö sen Fazerin iki-ihanan piparisuklaan, jota myydään aina jouluna sellaisina isoina levyinä. ) Eihän siihen tarvita kuin suklaata ja pipareita - harvinaisen helppoa siis
Alkuperäinen ohje on tosiaan muokattu Dansukkerin lakkamarmelaadien ohjeesta, hillo on korvattu mustaherukkahillolla ja mehu oli karpalo-mustaherukkatiivistettä
Tämän päivän luukussa onkin yksi mun kestosuosikkini, luumu-piparirahka. Olen muuten tehnyt tätä rahkaa kerran jostain toisista pipareista, kun Töysäläisiä ei ollut saatavilla - ei ollut ollenkaan sama
LAKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU. LAKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU OHJE. 3/4 dl sokeria. 3 rkl vettä. 3 tl liivatejauhoa. 3. Sekoita 3 rkl veden sekaan 3. jääkaapissa 3-4 tuntia ennen kiilteen lisäämistä, tai kunnes pinta on kiinteä. 3/4 dl sokeria. 3 rkl vettä. 3 tl liivate. 3 rkl veden sekaan. 3-4 tuntia ennen kiilteen lisäämistä, tai kunnes pinta on kiinteä
Viimevuonna tein glögi-pannacottaa ja tänä vuonna teenkin puolukka-pannacottaa. Annostele laripurkkeihin ja laita kylmään hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi - mieluiten yön yli
-. -. -. 3. 3. 3. 3. 3. T. ä. h. n. o. j. e. l. ö. y. s. i. g. u. t. a. v. b. k. p. m. ,. N. G. 5. d. 2. 1. 0. r. K. S. P. L. 4. M. 6. 7. O. 8. A. 9. (. ). /. J. V. ) l. d l. t l. m i
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.