Petits Fours eli pikku-uunit olivat leipureiden idea hyväksikäyttää jälkilämpö. Mignardises eli suloisuudet on lautasellinen makeita herkkuja nautittavaksi kahvin kanssa - esim mantelileipä, suklaapala, tryffeli
On vähän kuin "Turkish Delight", tuttu Narnia-filmista. -)Cotletit tehdään samalla tavalla paitsi aprikooseista ja ruusuveden sijaan käytetään sitruunamehua
karamellitangot, polkkaporsaat ja "millefiore"-karamellit, pastillit ja rakeet, niinkuin eukalyptuspastillit ja tikkunekut on tehty vain sokerista, vedestä ja makuaineista
2) On parempi käyttää sileää pähkinävoita, ja käytä sitä runsaasti, koska muuten karkit ovat äklö-makeita. bataattikarkki1/2 kg tomusokeria170 g voita1 1/2 tl vaniljaa1/8 tl manteliesanssia4 dl bataattisosetta (keitetyistä tai uunissa kypsennetyistä, ilman voita, maitoa tai mausteita)1 1/2 tl maitoanoin 3 dl kookoshiutaleita1 tl kaneliaVaahdota voi. 4 cm palloiksi ja pyörittele tomusokerissa. "Irlantilaiset perunat"100 g voita1/2 kg tomusokeria1/2 dl kermaa1-2 rkl irlantilaista viskiä2 1/2 dl kookoshiutaleita1/2 dl tomusokeria4 tl kaneliaVatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Pyörittele 3-4 cm miniperunoiksi. "Valkomaltoiset" perunaleivokset Hesarista4 dl kakunpaloja1 dl sokeria100 g jauhettua mantelia1 rkl kirsikkaviinaa2 munanvalkuaistakaakaota pyörittelyynmantelinsuikaleitaJauha kakunpalat hienoksi. "Tummamaltoiset" Tryffelitäytteiset Chiliperunaleivokset"vanhanaikainen" perunaleivos (jossa ei yhtään perunaa)Jauha 4 dl kakunpaloja hienoksi, vatkaa kaksi munanvalkuaista vaahdoksi. 4 dl bataattisosetta. 4 cm pallo. 1-2 rkl irlantilaista viskiä. 4 tl kanelia. 4 dl
-Dr. Tänään onkin vuorossa Blogiringin Joulukalenterin 15. 4. Sugar- 200 g valkosuklaata. Huomenta. luukku. Eilisestä luukusta vastasi Pientä, suloista ja vaaleanpunaista ja huomenna 16
Suklaakonvehdit inkivääri- tai kanelikaramellitäytteellä (n. Metten joulu -ohjelman jaksot, joista myös täytteen idean nappasin ovat katsottavissa Yle Areenasta
1 1/4 dl fariinisokeria. 40 minttusuklaakarkkia. 40 kpl. 1 1/4 dl fariinisokeria. Pikkuleivät ovat hyvin usein juhlien järjestämisessä se työläin homma tai ei se itse leipominen vaan hyvän ohjeen löytäminen
Tiedätkö sen Fazerin iki-ihanan piparisuklaan, jota myydään aina jouluna sellaisina isoina levyinä. ) Eihän siihen tarvita kuin suklaata ja pipareita - harvinaisen helppoa siis
Alkuperäinen ohje on tosiaan muokattu Dansukkerin lakkamarmelaadien ohjeesta, hillo on korvattu mustaherukkahillolla ja mehu oli karpalo-mustaherukkatiivistettä
Tämän päivän luukussa onkin yksi mun kestosuosikkini, luumu-piparirahka. Olen muuten tehnyt tätä rahkaa kerran jostain toisista pipareista, kun Töysäläisiä ei ollut saatavilla - ei ollut ollenkaan sama
LAKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU. LAKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU OHJE. 3/4 dl sokeria. 4 rkl lakkahilloa (Lidlistä saa esim hyvää. 4. jääkaapissa 3-4 tuntia ennen kiilteen lisäämistä, tai kunnes pinta on kiinteä. Suosittelenkin käyttämään vähintään 24cm vuokaa. Lakkahilloa riitti kokonaisuudessaan yksi Lidlin 400g. 3/4 dl sokeria. 4 rkl lakkahilloa. 3-4 tuntia ennen kiilteen lisäämistä, tai kunnes pinta on kiinteä
Viimevuonna tein glögi-pannacottaa ja tänä vuonna teenkin puolukka-pannacottaa. Annostele laripurkkeihin ja laita kylmään hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi - mieluiten yön yli
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.