Kimchi on eräänlainen korealainen ”hapankaali”. Kimchiä syödään niin sellaisenaan, lisukkeena kuin käytetään ruoanvalmistuksessakin, se on olennainen osa esimerkiksi bimimbap-riisipaistoksessa
Hot potin lisäksi kannattaa aterialla tarjota kimchiä ja riisiä. Korealainen sieni-tofu hot pot 300g kylmäsavustettua tofua reiluina kuutioina 300g tuoreita sieniä, 2-3 eri lajia (esim, herkkusieni, osterivinokas, siitake, enoki) 1 iso tai muutama pieni pak choy 80 g pinaattia 3 kevätsipulia liemi 1 l vettä 2 rkl Yutake luomu Tamari soijakastiketta 2 rkl Yutake japanilainen riisiviinietikka 1 rkl Yutaka Wakame- kuivattu merilevä 2 rkl CJ Tulinen korealainen marinadi- ja grillauskastike 1 tl Sempio Gochujang – korealainen chilitahna 1 rkl ruokosokeria 1 rkl seesamiöljyä tarjoiluun 240 g (2 tlk) Wang Kimchi – Korealainen kaalivalmiste udon-nuudeleita
Juuri. nyt kun sriracha-kastike pullot ovat viimeinkin löytäneet tiensä ruokakauppojen. hyllylle, niin lehdet ilmoittivat meille, että sen aika onkin jo ohi
K. i. m. c. h. o. n. t. ä. r. u. k. a. ,. j. s. e. I. l. v. f. p. T. J. d. O. N. S. M. ö. -. y. (. ). E. B. '. /. 8. 0. 9. A. g. Y. w. b. P. 1. 4. 6. 2. C. 3. 7. 5. R. U. t l. d l
Korealaiset ruuat ovat monesti erinomaisia. eikä tämäkään annos tee poikkeusta tuohon sääntöön. Valitettavan harvoin sitä muistaa, että korealaistakin ruokaa on olemassa
Edellisessä postauksessa lupailin kertoa käyttökohteita kotitekoiselle kimchille. Kimchi sopii moneen paikkaan ja Koreassa sitä tarjotaankin lähes joka aterialla
Leikkaa liha ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Yhdistä liha, purjosipuli, valkosipuli, soijakastike ja mustapippuri keskenään
Kimchi, fermentoitu kaalisalaatti, on varmaankin tunnetuin korealainen ruokalaji. Kimchi valmistetaan yleensä kiinanakaalista, mutta siihen laitetaan usein muitakin vihanneksia, kuten vaikka porkkanaa, purjoa tai retiisejä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.