3 dl
vehnäjauhoja- 1,5 tl leivinjauhetta- noin suunnilleen ½tl suolaa/aromisuolaa/herbamarea- pari rouhaisuu mustapippuria
2 kpl
pastramisiivuja
25 g
voita/margariinia
1 dl
maitoa
1,5 - 2 cm
paksuiseksi neliön muotoiseksi letuksi ja leikkaa se ensin neljään pieneen neliöön ja sitten neliöt kahtia niin, että niistä muodostuukin kolmiot. Näin tehden saat kahdeksan teeleipää. Ripottele lopuksi teeleiville hiukan juustoraastetta ja paista 220
"Miten ne blogipro. t ehtii. ", mietin. Rasittavaa kun arki tunkee minun ja blogipäivitysten väliin. ). Olen radiohiljaisuuden aikana siviilissä innostunut jälleen leipomisesta, leivontalehdistä ja Koko Suomi leipoo-ohjelmasta
Tässä tulee super hyvien timjami sconesien resepti. Teen aika usein sconeseja koska ne ovat niin nopeita ja helppotekoisia, alle 30 minuutissa saat tuoretta leipää pyötään, luksusta
Ihanin välipala sitten nuijasodan. juustoiset uunituoreet teeleivät. Sipaisu margariinia tai muuta levitettä riittää, mutta voit koristella nää myös leikkeleillä, kalalla, salaatilla, juustosiivulla jne jne
Lidlissä oli maapähkinävoi tarjouksessa 2e. Lisäksi olen lukenut niin paljon jenkkien reseptejä että tuotteet kuten maapähkinävoi ovat muodostaneet päässäni ''hyvä idea'' ja ''peruskamaa'' ajatuksia
Blogista löytyy jo aiemmin useampi curd -ohje, joista tutuin tietenkin Lemon curd. Kaikki curdit/tahnat sopivat hyvin leivonnaisiin, esimerkiksi kakkujen/torttujen täytteeksi tai pikkuleipien täyteeksi, paahtoleivän/sconesien kanssa tarjottavaksi jne
Kurpitsalla maustettuja Pääsiäisen keltaisia hienostuneesti soikeita, bebeeleivoksia. Ihania leivoksia joiden murotaikinakuori on täytetty kurpitsalla ja vaniljalla maustetulla voikreemillä valinnaisesti sen päällä kurpitsasokerikuorrutus oikein suureen makeanhimoon
Blogistani löytyy aiemmin ainakin Lemon Curdin ja Lingonberry Curdin ohjeet. Tässä niiden seuraksi Lime Curd, joka sopii hyvin leivonnaisiin ja jälkiruokiin
Sconesit eli suolaiset muffinssitTäytteeksi voit käyttää melkein mitä vain. Feta-oliivi, aurinkokuivattu tomaatti-pekoni, parmesan-yrtti, broiler-persikka
Viikonloppuisin aamupalaan kuuluu "jotain spessua". Arkena naamariin heitetään "nopeasti se jugu myslillä" ja koska siitä ei oikein mitään rentouttavaa nautintoa saa irti, tarvitaan viikonloppuisin sitä jotain extraa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.