1-2 kpl
alustoja joihin tehdä kakut, päällystä foliolla tms
1-2 kpl
kakkukupuja jos pitää säilyttää/kuljettaa
Ohjeet
Ohjeet
12 - 24 h
Osta paahtoleipää
Tee ensin täyte, pese ja silppua (niin pieneksi kuin mahdollista), sekoittele ja mausta hyvin- huomioi että leipä imee todella paljon makuja! Kostutusliemi saa olla aika suolainen.
Leikkaa leivistä reunat. Peitä leikatut palat kelmulla ettei kostutuslientä tarvitse tuplata.
Aloita kakku. Laita pohja valmiiksi, lado siihen leivät ja kostuta ne hyvin (tämä on kuin täytekakku, koita sormella jollet ole varma onko tarpeeksi märkä, kuiva pohja on sama kuin kuiva kakku.). Levitä täyte päälle, lisää toinen kerros leipiä, sitten taas täyte ja viimeiseksi leivät, kostuta nekin pinnasta ja kelmuta, laita paino päälle ja jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, mieluiten yön yli. Riippuu minkä kokoisen kakun teet montako kerrosta laitat, tämä ohje siis kahteen kakkuun.
Kuorrutus: vispaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vispaa pursotettavaksi/kuorrutettavaksi vaahdoksi, mausta halutessasi suolalla/yrteillä yms. Levitä kerros molempien kakkujen päälle.
Koristelu: omaa mielikuvitusta ja taiteellisuutta käyttäen. Reunoille voi lisätä herneenversoja, rucolaa, ketunleipää, juustoraastetta... mikäli leivän esillepanoon on enemmän aikaa kannattaa miettiä tarkemmin ettei laita mitään mikä vetistää kuorrutuksen kuten kurkku, suolakurkku, tomaatit yms. Koristelu kannattaa tehdä ylipäätään vasta tarjoilupäivänä mikäli mahdollista.
Kakut on mahdollista pakastaa mikäli yli jää.
Tämä ohje on muokattu kotikokista kopioidusta ohjeesta.
Tällainen laktoositon kinkkuvoileipäkakku lähti tänään maailmalle. Kinkkuvoileipäkakku. 150 g creme fraichea. 150 g ranskankermaa. 150 g creme fraichea
Mikrota 45-50 sekuntia ja tarkista tilanne. Kasuaalisti pistelin eilen iltapalaksi suklaakakkua suklaajädellä ja epsanjalaisilla mansikoilla, ja seuraavankaltaisia huomioita tupsahti mieleeni
Kinkkuvoileipäkakku. 50 g creme fraichea. 50 g creme fraichea. Rrrrakastan voileipäkakkuja. Kaikissa sukukekkereissä skippaan aina kermatäytekakut ja pikkuleivät ja katseeni porautuu tuohon juhlapöydän odotetuimpaan herkkuun
Kinkkuvoileipäkakku 30hlö. 500g kermaviiliä. 500g kermaviiliä. Tässä voileipäkakussa on käytetty moniviljapaahtoleipää, voit käyttää mitä vaan paahtoleipää tai korvata vaikka puolet paahtoleivistä ruisleivällä esim
1250 g Isoa paahtoleipäänoin. 350 g kinkkua80 g suolakurkkua50 g kesäsipulia200 g creme francea200 g ruohosipulituorejuustoa 200 g Kermaviili suolaamustapippuria Täyte 2 (2 väliin). 150 g paprikaa250 g kurkkua200 g maustamatonta tuorejuustoa200 g creme francea60 g remoulade kastikettayrttimaustettamustapippuria Kostutus. 1250 g. 350 g kinkkua. 50 g kesäsipulia. 150 g paprikaa. 250 g kurkkua
Tässä ohje erittäin herkulliseen pyöreään kinkkuvoileipäkakkuun. Kinkkuvoileipäkakku 26-28cm vuokaan. 150 g creme fraishea. 250-300 g ohuen ohutta palvikinkkua. 150 g creme fraishea. 150 g creme fraishea. 250-300 g ohuen ohutta palvikinkkua. 150 g creme fraishea
Synttäreillä tarjolla ollut kinkkuvoileipäkakku. 250 g juustoraastetta. 250 g juustoraastetta. Tämä on pikkasen kevennetty versio, ei sisällä majoneesia
Tämä hyydytetty kinkkuvoileipäkakku on kyllä mun mieleen. 500 g tummaa leipää, esim real-viipaleita (tai gluteenitonta leipää). 350 g pieniä kinkkukuutioita. 500 g tummaa leipää, esim real-viipaleita (tai gluteenitonta leipää). 350 g pieniä kinkkukuutioita
Tästä pitäisi riitää noin 16 hengelle. 400 g kinkkuleikettä 1 suolakurkku 150 g creme francea 1 ptk ruohosipulituorejuustoa 1 pkt maustamatonta tuorejuustoa Suolaa Mustapippuria Ruohosipulia. 2 dl kermaa 150 g creme francea. 150 g. 150 g
lle hengelle. Tein kaksi kinkkuvoileipäkakkua, suurempi kakuista on halkaisijaltaan 26 senttinen, pienempi 18 senttinen. lle hengelle, 26 cm ja 18 cm halkaisijaltaan oleviin vuokiin). 250 g maustamatonta tuorejuustoa. 250 g yrttituorejuustoa. 150 g Créme Fraîchea. 350 g Ohuen ohutta palvikinkkua. 150 g Créme Fraîchea. 250 g maustamatonta tuorejuustoa. 250 g yrttituorejuustoa. 150 g Créme Fraîchea. 350 g Ohuen ohutta palvikinkkua. 150 g Créme Fraîchea
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.