Jauhot ovat hiilihydraattien päälähde. Kuten varmasti tiedät, ne eivät auta lainkaan, jos yrität laihduttaa tai ylläpitää tämänhetkistä painoasi.
Onko kuitenkin mahdollista valmistaa kakku ilman jauhoja? Kyllä on, ja siitä syntyy yksi parhaista kevyistä leivonnaisista! Näin valmistat sen
Ainesosat
2
kananmunaa
150 g
vehnäleseitä
Pussi kuivahiivaa
1 rkl
auringonkukkaöljyä
30 ml
nestemäistä makeutusainetta
1 prk
rasvatonta jogurttia (mitä vain haluamaasi makua)
Sitruunankuorta (maun mukaan)
Valmistus
Esilämmitä uuni ensin 180-asteiseksi.
Vatkaa kananmunat.
Lisää vehnäleseet, hiiva ja auringonkukkaöljy
Lisää nestemäinen makeutusaine, sitruunankuoret ja jogurtti.
Sekoita sitten hyvin.
Kaada leivontavuokaan.
Laita taikina uuniin 40 minuutiksi.
2.
Mansikkajuustokakku
Mansikat ovat ihanteellisia kevyiden leivonnaisten valmistamiseen. Niissä ei ole paljon kaloreita. Ne ovat myös erittäin hyödyllisiä kolesterolia vastaan taistelemisessa, sillä ne sisältävät askorbiinihappoa, lesitiiniä ja pektiiniä. Se tekee niistä täydellisen lisän mihin vain terveelliseen ruokavalioon.
Jos sinulla ei siis ole mitään makeaa valmiina ja makeanhimo yllättää, ei mansikoiden syömisessä ole mitään ongelmaa aina kun sinusta vain tuntuu siltä. Ne ovat erinomaisia ja vain vähän makeita.
Ainesosat
100 g
rasvatonta tuorejuustoa
200 g
jogurttia
125 ml
rasvatonta maitoa
20 g
maissitärkkelystä
3 rkl
nestemäistä makeutusainetta
Mansikoita (maun mukaan)
Valmistus
Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
Sekoita sitten tuorejuusto, jogurtti ja maito uunin kestävässä vuoassa.
Lisää maissitärkkelys ja nestemäinen makeutusaine.
Laita kakku sen jälkeen uuniin 30 minuutiksi.
Paloittele mansikat.
Poista kakku uunista, ota pois vuoasta ja peitä mansikoilla.
Jäähdytä pakastimessa, kunnes se on valmis tarjoiltavaksi.
3.
Mustikkamuffinsit
Mustikat ja kaikki punaiset marjat ovat ruokia, joita voit käyttää kevyissä leivonnaisissa. Lisäksi ne tuovat kuohkeutta, joka on muffinsien pääominaisuus.
Tämä jälkiruoka ei ole oikeastaan kovin hyvä säännölliseksi välipalaksi, mutta se on täydellinen sellaisiin hetkiin, jolloin sinusta tuntuu kuin haluaisit vähän herkutella.
Ainesosat
100 g
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Sitruunankuorta (maun mukaan)
Mustikoita (maun mukaan)
100 g
auringonkukkaöljyä
3
kananmunaa
1 rkl
hunajaa
3 rkl
nestemäistä makeutusainetta
Valmistus
Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
Pilko mustikat sitten todella pieniksi paloiksi.
Sekoita makeutusaine ja auringonkukkaöljy suuressa kulhossa.
Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen samalla jatkuvasti.
Kun seos on tasainen, lisää hunaja, sitruunankuoret ja mustikat.
Siivilöi jauhot ja leivinjauhe seoksen joukkoon.
Jatka sekoittamista, kunnes siitä tulee taikinamaista.
Laita hieman öljyä leivontavuokaan.
Laita taikina vuokaan.
Laita uuniin 30 minuutiksi.
Voit sisällyttää näitä reseptejä ruokavalioosi vaikka kerran kahdessa viikossa. Sinusta saattaa tuntua dieetin aikana siltä, kuin olisit antautumassa houkutukselle. Kun tunnet tällä tavoin, tulet todennäköisemmin syömään jotakin rasvapitoista tai luovut dieetistäsi kokonaan.
Kolme hyvää. sokeriton, rasvaton ja gluteiiniton marjapiirakka ”murutaikinalla”. Iltapäivän kahvivieraita kestittiin eilen xylitolilla makeutetulla, sokerittomalla ja glutenittomalla marjapiirakalla, jonka pohja muistutti murotaikinaa
Netti on tulvillaan erilaisia terveellisten keksien ja kakkujen reseptejä. Useissa niissä käytetään banaania, mutta minua kiinnosti erityisesti kokeilla avokadoa makeissa leivonnaisissa
Taas on se aika vuodesta kun pihapuut notkuvat luumuja. Jossain ihmeen "tänään olen kätevä emäntä, kokkaan, leivon ja siivoan" -puuskassa teki mieli siis leipoa luumupiirakka
Mustikkakkukko eli rättänä on mielestäni ihan parhaita herkkuja mitä mustikasta voi tehdä. Tein tällä kertaa kukon annosvuokiin ja hieman kevennettynä versiona
Kolme vinkkiä ribsejä tarjoavalle. Yleensä, kun puhutaan ruokaelämyksistä tai hehkutetaan jonkin ravintolan ruokatuotetta, tulee mieleen kysymys, mikä siinä on oikeastaan niin erikoista
-. U. p. e. a. k. s. ä. i. v. 2. 0. j. n. t. T. l. o. u. ,. h. m. r. N. y. I. H. d. J. ♥. D. c. F. ö. L. 5. ". A. *. 3. R. K. O. S. P. (. ). w. M. B. V. Y. '. b. g. %. 1. 6. 4. f. E. 7. ½. +. /. d l. t l
Täytekakut ovat yleensä varsinaisia kaloripommeja ja pohjaan tulee usein reilusti voita ja sokeria. Päätin tehdä hieman kevyemmän version kakusta, jossa ei läträtä voilla eikä sokerilla
V. i. k. o. n. l. p. u. m. e. y. t. ä. ö. j. a. r. s. ,. h. d. T. v. ". H. -. S. L. E. 2. 5. 1. M. (. 4. ). 7. +. 3. 0. g. R. J. N. K. P. A. c. b. B. 6. C. D. 8. 9. F. G. f. I. x. O. '. w. Y. U. Ä. W. Z. n l. d l. t l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.