Näin joulun alla tulee perinteisiä joulureseptejä joka suunnasta. Mikäli olet kyllästynyt perinteiseen joulukinkkuun, niin tässä on yksi herkullinen vaihtoehto joulupöytään
Tämä resepti on muokattu Nigella Express -kirjasta. Alunperin ohje on tarkoitettu lampaankyljyksille, mutta lähikaupan suppean valikoiman vuoksi jouduin tyytymään jälleen kerran nautaan
Tämä ohje on uusimmasta Kevyt Kokki- lehdestä, joka on ehdottomasti yksi lempiruokalehdistäni. Alkuperäisessä ohjeessa käytetty liha on porsaan sisäfilettä, käytin ulkofilettä ja kastikkeeseen ei tullut lainkaan mitään suurustetta jota minä kyllä lisäsin koska muuten kastike olisi ollut melkoista lirua
tämän kertaisia raaka-aineita. ja sitten uuniin. valmis paistos. 4 kpl broilerin fileepihviä. 500 g parsa-, kukkakaali ja porkkanasekoitusta (pakaste) tai muita vihanneksia
Kääri puhdistettujen fileepalojen ympärille pekonisuikaleet ja kiinnitä liitoskohdat hammastikuilla. Kuumenna parila, öljyä se hyvin ja paista fileitä keskilämmöllä kannen alla noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes liha on kypsää
Suomeksi sanottuna kokonaisen valkohäntäpeuran fileen paistaminen taikinakuoressa. Kyseessä on versio Napoleonin Waterloossa 1815 voittaneen Iron Duken lempiherkusta, joka paremmin tunnetaan nimellä Beef Wellington
Itse en saanut maapähkinäkastikkeeseen tarpeeksi ytimekästä makua (toisaalta en ole hirveästi tottunut maapähkinän makuun kun olen sille tosi allerginen, eli voi johtua harjoituksen puutteesta)
Nyt on madesesonki parhaimmillaan. Made (lota lota) kuuluu turskakalojen lajiin. Niinpä se on mahtavan makuinen kala ja sopii mainiosti laitettavaksi muutenkin kuin keittoon
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.