V. i. k. o. n. l. p. u. -. a. t. j. h. y. v. ä. e. s. m. M. ,. J. d. r. K. E. ö. N. f. P. B. 1. g. L. 2. 0. 4. 7. T. ½. I. (. ). S. 5. A. W. k g. d l. t l
Kävin työkaverini kanssa joku aika sitten Kuopion Ikeassa ja sieltä oli pakko ostaa pari kappaletta noita mustia lautasia (ja Iittala Outletistä valkoista Teemaa lisää)
Kuori ja viipaloi sipulit. Puhdista purjo ja leikkaa paloiksi. Lisää kalaliemeen valkosipulinkynsi, sipuliviipaleet, purjopalat, timjami, laakerinlehti ja pippurit ja anna kiehahtaa
Sekoita lohi ja suola tehosekoittimessa hienoksi massaksi. Lisää munanvalkuaiset ja sekoita kunnolla. Kaada kulhoon ja lisää kerma vähän kerrallaan, sekoita välillä
Koristele tillisilpulla ja tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa. Kalafileet kypsyvät nopeasti kastikkeessa, samalla kuin perunat kiehuvat kattilassa ja kaikki on valmista puolessa tunnissa
Sekoita kaikki ainekset kulhossa oliiviöljyn ja balsamicon kanssa. Onneksi lähikauppa ei taaskaan pettänyt ja hienot tuoreet turskan selkäfileet päätyivät pannulle ja lopulta makoisiin suihin
En käyttänyt mitään tarkkojamittoja kasvisten kanssaja maustaminenkin meni oman maun mukaan. Tämä on helppo ja maistuva lisuke esimerkiksi perunamuussin sijaan
Kuullota sieniä ja silputtua purjosipulia pannulla kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Levitä kuhafileet työlaudalle, ripottele pinnalle suolaa ja valkopippuria
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.