M. u. t. a. m. v. i. k. o. n. l. p. s. e. ,. ä. r. h. y. d. j. H. P. ö. R. E. W. c. '. 2. 0. (. ). N. S. T. -. J. 1. 5. ". K. V. g. =. 3. 6. I. ½. L. A. b. D. f. 4. C. 7. x. ) l. m i. d l. k g. t l
Eilinen keittiönsiivouspuuska tuotti vielä yhden ison purkin säilöttyä herkkua. Jääkaapin vihanneslokerossa odotti unohdetut kesäkurpitsat, joista tulikin tämän herkun päätähdet
Vaikken tarvitsisi keittiööni yhtään uutta esinettä, kyllä niitä sinne silloin tällöin ilmiintyy. Olen koittanut hyvitellä omatuntoani sillä, että ostan uuden esineen sijasta vanhan, jollekin toiselle tarpeettoman ja sillä konstilla on moni esine päässyt meille hyvään kotiin kirpparin romukopasta
Hieman harmittaa, kun en kauheasti tänä kesänä ehtinyt noihin säilöntäpuuhiin. Osan marjoista keitin mehuksi ja osa meni tietenkin likööreiksi, mutta kaikki hillot ja sen sellaiset jäi tekemättä
L. ä. m. i. n. s. j. a. k. o. r. e. p. v. t. u. l. S. ö. P. h. d. 5. 8. ). Ö. y. (. A. T. N. 1. 4. 2. 0. K. J. O. I. +. f. M. ,. H. E. g. -. 9. D. ". b. 3. V. Y. G. ) L. t l. d l. k g
Pane chilit kiehuvaan veteen kattilaan ja keitä 5–15 minuuttia (pidempi keittoaika antaa miedomman maun). Lisää joukkoon ryöpätyt chilit ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta 5–15 minuuttia
Miten nämä onnistuivatkin olemaan näin hyviä. Yllätyin itsekin. Yleensä pidän kaupan kurkkuja ihan ok. n makuisina, mutta nämä olivat mukavan makeita ja samalla etikkaisia
pieniä, mutta ihan tavallisen tomaatinkin kuivaaminen onnistuu vallan mainiosti. Kotimaisten tomaattien hinta ei varmaan alemmas enää tule ja hyvin nopeasti nousee
Tuoreet tomaatit on meillä laadultaan mitä on mutta uunissa kuivaaminen yrttien, valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa tekee ihmeitä, muuta jos ei ole aikaa niin purkista saa tasalaatuisempaa, valitettavasti
Eli kvinoasta tulee mieleen kesä ja lapsuus, mutta kuitenkin suomalaisessa ruokapöydässä se on niin uusi kasvi – tai uusvanha, ettei sitä oikein voi verrata muihin makuihin
Mielestäni paras tapa säilöä suppilovahvero on juuri kuivaaminen. Siihen nähden paljonko tässä taloudessa käytetään sieniä, blogista löytyy todella vähän sienireseptejä
Hyvin tärkeää rapean onnistumisen kannalta on kikherneiden kuivaaminen ennen paistoa. Haluatko kenties pinnalta rapean ja sisältä pehmoisemman – vähennä paistoaikaa
Juurien kerääminen ja käsittely elintarvikekäyttöä varten vaatii jo vähän enemmän paneutumista kuin lehtien kuivaaminen - tässä kohdin siis olen vielä mennyt siitä matalan aidan kohdalta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.