Kun sain vihdoin ja viimein vuokaleivän tyylisen tekeleen. noin 60-75min kunnestuntuu kypsältä. onnistumaan innostuin hommasta toden teolla ja päätin kokeilla vaaleamman
Halusin tehdä Nutellasta juustokakun. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Lusikoi kakun pinnalle Nutellaa raitoina ja kasoina ja vetele nuolijalla sikinsokin siitä kauniita marmorikuvioita
Kun lisukkeena tarjoilee vielä pilahviriisiä tai naanleipää sekä jugurttikastiketta, kasassa on sellainen setti, ettei isonkaan miehen pitäisi itkeä, että masu kurnii
Perjantai-iltana kun ajelimme ylös pohjoiseen, kävimme matkalla kaupassa ja ostin valmiiksi vakosipulimarinoituja kanafileitä, pekonia ja vähän lisukkeita
Nyt kuitenkin, kun olen sairastanut jo useamman viikon, ja haju- sekä makuaistit ovat tipotiessään, teki mieli jotain voimakkaamman makuista, josta saattaisin edes jotain maistaa
Kermankin voi hyvin korvata vedellä, jos siltä tuntuu. 15 minuuttia, tai kunnes makaroni on kypsää. Hei, nyt löytyi ihanan helppo ja ihan hyvä arkiruokaohje, joka valmistuukin vielä suht nopsaan
Piirakka syntyi vähän kuin vahingossa hävikkiherkkuna. Samalla kun leivoin tytön kaverisynttäreille feta-kasvispiirakkapaloja, tein pohjataikinaa tupla-annoksen
Lisää hiutaleseos taikinaan ja sekoittele ainekset kunnolla. Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla noin 35-40 min ylä/alalämmöllä, kunnes piirakan reunat saavat vähän väriä
Kaikesta tästä on seurauksena se, että sitä tuntuu olevan käytännössä mahdotonta keittää yli. Mutta seuraavan kerran, kun syödään se valmistetaan tällä reseptillä
Joudumme kuitenkin, vielä toistaiseksi, elämään tämän saman kehon kanssa lopun elämäämme, joten mielestäni se ansaitsisi sen verran kunnioitusta, että siitä pitäisi huolta
Se tuntuu yhä ihmeeltä, että Neiti kestää gluteenitonta kauraa. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä. (Leviävät uunissa) Paista 15-20 minuuttia tai kunnes palat ovat kauniin kullankeltaisia
Vaivaa taikinaa käsin kevyesti jauhotetulla pöydällä noin 10-15 minuutin ajan, kunnes se on kimmoisaa ja pehmeää. Paista chapatia noin 30 sekunnin ajan, kunnes pinnalle ilmestyy ilmakuplia (kuten viereisessä kuvassa) ja alapinnalle ilmestyy ruskeita pilkkuja. Paista taas noin 30 sekunnin ajan, öljyä pinta kevyesti ja käännä. Paista 30 sekunnin ajan ja nosta pannulta pois. Jos ne ehtivät jäähtyä ennen tarjoilua, voit lämmittää niitä joko uunissa folion sisään käärittynä tai mikrossa 20-30 sekunnin ajan. Chapatia tulisi paistaa aina noin 30-40 sekunnin ajan ja sen jälkeen kääntää ympäri
Jos kuorrutteet ovat liian jähmeitä, lämmitä niitä mikrossa hetki, kunnes ne ovat taas juoksevia. Nyt toimi nopeasti eli vetele veitsen kärjellä kevyesti kuvioita pinnalle, kunnes marmorointi miellyttää silmääsi
Käytä apuna käsiä ja veistä, kun muotoilet taikinaa. Jos seos tuntuu liian kuivalta eikä pysy kasassa painettaessa sormien välissä, lisää vaahterasiirappia teelusikallinen kerrallaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.