Muistan kuinka lapsena, kun äiti oli keittänyt mehun ja sekoittanut mannaryynit sekaan, piti valmista puuroa vispata vaaleaksi ja kuohkeaksi niin kauan, että käsi väsyi
Mutta ei mitä tahansa omenapiirakkaa vaan reseptin täytyy olla kuohkea ja pehmeä kuin kakku ja silti riittää uunipellille, josta se saa leikattua sopiviksi paloiksi, jotta päälle saa ison annoksen vaniljakastiketta – nam
Vispaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Enpä olisi uskonut, mutta nyt kokeiltuani voin todeta, että maistuu aivan samalta kuin mannasuurimoista tehty vispipuuro
Anna puuron jäähtyä ja vatkaa sitten puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Kesän jälkeen alkaa maistumaan erilaiset puurot, yksi koko perheen suosikki on vispipuuro ja sitä tehtiin tällä kertaa puolukoista
Heitin puurot tehosekoittimeen, mutta veikkaan, että vatkaimella olisi koostumus ollut kuohkeampi. Jälkkäriksi alkujaan ajattelin, mutta itse olen kyllä huitaissut kupillisen gluteenitonta raparperivispipuuroa napaan heti aamutuimaan
Pieni kuohkea brittiklassikko Yorkshire puddingit saa minut aina hyvälle mielelle. Nämä kuohkeat pannukakkukohokkaat sopivat tarjottavaksi erityisesti paistin ja kastikkeen kera, mutta Yorkshire pudding maistuu myös brunssilla ja vaikkapa piknikillä ihan sellaisenaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.