P. i. t. k. ä. s. a. p. n. u. l. h. e. j. y. o. g. m. ö. r. v. H. d. (. S. c. ). 1. 6. 5. b. F. ç. L. V. C. K. ,. W. O. A. N. D. I. E. T. 2. 0. -. 3. 4. M. J. Y. R. f
Huhhuh. Pääsiäsviikonloppu oli suussasulava kokemus. Tuli suklaamunien lisäksi syötyä hedelmärahkaa, britakakkua ja juustokakkua (josta muuten tulee seuraavaksi postaus)
Nykyisin se ei ole kaupunkilaiselle läheskään aina mahdollista, mutta silti pidän edelleen kotimaista possua, nautaa, lammasta, kalkkunaa tai vaikkapa hevosta hyvinä raaka-aineina
Yli puoli kiloa voita - what's not to love. Aijai, nyt on luvassa oikeasti melkoisen syntistä herkkua, nimittäin vaniljapullaa, jossa ei voita tai sokeria säästellä
Yleensä laittaisin jauhelihaa vuokaan puoli kiloa tai enemmän ja myös pari perunaa lisää. Yksi lama-ajan lapsuuden ikonisimmista ruoista oli jauheliha-perunalaatikko
takana pitkä monen vuoden matka, jonka aikana hän on laihduttanut yli 20 kiloa. Ne,. joille Mama Gastron blogi on tuttu, ovat huomanneet, että meidän perheessä ei
pari kiloa lammasta. pari kiloa possua. puoli kiloa nautaa. Tällä kertaa oli yhteensä vajaa 7 kiloa kertaalleen jauhettuja lihoja pakkasesta eikä myllyn kapasiteetti noussut ongelmaksi vaan homma sujui mallikkaasti
Kokonainen paistini oli reilu kaksi kiloa painava ja päätinkin tehdä siitä kaksi eri ruokaa. Lampaan tai karitsan luuttomasta paistista saa valmistettua lumoavan herkullista intialaista lammascurrya
"Suomalainen pisteli poskeensa viime vuonna keskimäärin 78 kiloa lihaa. Kuukauden lihattomalla säästyy siten 6,5 kiloa lihaa ja 45 500 litraa vettä. 6,5 kiloa lihaa
Perunoita on syöty vajaa 60 kiloa vuodessa henkeä kohden, ja 2010-luvulla kulutus on notkahtanut vieläkin alemmas, 52,3 kiloon vuodessa henkeä kohden. Vielä vuonna 1956 suomalaiset söivät perunoita hurjat 188 kiloa vuodessa. Ei sitä nyt meilläkään sentään 188 kiloa syödä nuppia kohden, mutta varmasti vähintäänkin se 60 kiloa
Laske noin 40 minuuttia kypsennysaikaa kiloa kohti ensimmäisen viidentoista minuutin jälkeen. Isälle isänpäivänä tarjoillaan Dijonsinapilla ja suppilovahveroilla kuorrutettua hirvipaistia, silkkistä maa-artisokka sosetta ja kermassa haudutettua mangoldia isälle
kiloa marinoimattomia kanan reisi ja koipi-paloja. Jos reseptin. nimi on ”Man pleasing chicken”, voiko olettaa että se on muuta kuin mailman maukkainta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.