Italialaisesta klassikosta kehkeytyy kokonaan uusi herkku kun vaihtaa riisin ohrahelmiin, oliiviöljyn rypsiöljyyn tai voihin ja parmesanin tässä tapauksessa aurajuustoon, mutta ihania vaihtoehtoja olisivat myös kotimainen vuohenjuusto, kova tai pehmeä, tai vaikkapa suomalainen emmentaljuustoraaste
Tämä rypsiporsaan syömättömyys on minulle periaatekysymys, en halua syödä sitä, jollei sitä minulle jossain vahingossa tarjota tietämättäni, tämä on sama asenne joka aikoinaan teki minusta kasvissyöjän, perisuomalainen itsepäisyys, ja tässä kohtaan nyt saman asian, kova luu ei lankea ennen kuin polvet on hakattu tohjoksi, tai jotain mutta koska itse valmistan makkaraa joka kesä grillaamiseen, minua nyt kiinnostaa hyvin suuresti nämä kyseiset raaka-makkarat, vaikka ne ovat valmistettu rypsipossusta
Liepä paahdetaan, kuutioidaan sirotellaan keiton pinnalle jonka jälkeen koko herkku peitetään pitkään kypsytetyllä juustolla, ja tässä voit oman makusi mukaan valita sen juuston mistä eniten pidät, oli se sitten suomalainen mustaleima Emmentalia, sellaista jota pappa söi ja jota itse vieläkin kutsun itkujuustoksi koska se erittää nestettä, itkee, tai jotain mutta
Rakensimme lautasannokset, joiden päälle asettelimme vähän viinisuolaheinääja parit herneenversot. Pääsiäisenä me juhlimme kummitädin vuosijuhlia Rantasalmella, lomakylä Järvisydämessä ja söimme siellä muun muassa taivaallisen maukkaita savumuikkuja sun muita herkkuja noutopöydästä
Kyllä on odotettu, ja nyt sitä saa, nimittäin suomalaista luomukanaa ihan tavallisesta kaupasta. Kiitos Pajuniemi, ensin loistavasta pekonista ja nyt kanasta
Kermainen herkkusieni-poronkäristys on niin suomalaistaja niin hyvää. Haastankin kaikki lukijani käyttämään kympin enemmän kotimaisiin tuotteisiin kuukaudessa ja liittymään mukaan Sinivalkoisen jalanjäljen kannattajiin Haaste-sivulla
Dukkahin raaka-aineet ovat manteli, hasselpähkinä, seesaminsiemen, korianterinsiemen, jeera, suolaja sokeri, ja se tuo mielenkiintoisen pähkinäisen maun lihapulliin
R. a. k. s. t. n. r. p. u. j. o. K. e. v. m. i. ä. y. l. -. h. ,. J. ). T. P. M. f. V. d. ö. 2. 5. 1. 0. 7. g. /. 3. (. 4. c. A. Y. E. L. 8. C. S. ) l. d l. t l
Kilpailuun kuuluu, että ruokabloggaaja myös kirjoittaa mikä on hänelle suomalainen ruoka ja mitä se hänelle merkitsee (minun teksti on reseptin jälkeen)
Muutin maahan onnekseni/ onnettomuudekseni (kauneuden lailla tämäkin lienee katsojan silmässä. Hasselbackan peruna on ruotsalainen klassikko ja yksi parhaita lisukkeita aterialle kuin aterialle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.