Meillä tämä ruoka menee nimellä Tagliatelle verdi, siis vihreätä Tagliatelle nauha pastaa ja meillä se tarjoillaan aina kanan ja Gorgonzolajuustokastikkeen kanssa
Laita suolattu vesi kiehumaan pastalle. Turhan harvoinhan tätä herkkua vaan tulee käytettyä - kallis hinta on luonnollisestikin rajoittava tekijä ja täällä Suomessa lisäksi se, että sitä ei aivan joka kaupassa ole
Munakoiso voi olla haastava raaka-aine, mutta suosittelen kokeilemaan pastaalla normaa tällä ohjeella ja lukemaan myös rouva Gastronaatin vinkit munakoison kesyttämiseen Gastronaatti-kirjasta
-. -. -. -. -. M. u. l. a. o. i. j. m. n. t. p. ä. v. y. ö. r. e. s. d. k. c. ,. h. V. J. K. T. D. W. ). A. (. 4. 2. 1. &. 0. 5. g. +. O. L. H. w. /. Ä. N. R. d l
Kokeilin pitkästä aikaa itselleni aivan uutta tuttavuutta pastareseptien joukossa. Olin ostanut purkin ihanaista Galbanin ricottaa, joka oli tarkoitus käyttää pääsiäisen aikana erääseen piirakkaan, mutta sitä piirakkaa en koskaan tullut tehneeksi ja nyt oli ricotan päästävä käyttöön kun parasta ennen -päiväys alkoi uhkaavasti lähestyä
-. -. -. -. -. -. -. E. n. s. i. m. ä. e. l. S. a. t. k. u. r. j. v. o. d. y. ö. J. p. O. P. N. (. 2. h. g. ). 1. 4. 0. b. c. M. 6. I. ,. G. z. C. L. T. 3. *. H. U. f. R. K. A. w. Ö. /. F. 9. V. 5. B. “. è. ‘. ". t l. c m
"Alla spinatora" viittaa pyöreään pöytään tai Abruzzi-alustaan, jolta ruoka tarjoillaan ja jonka ympärille ruokailijat kerääntyvät yhteiselle, seuralliselle aterialleen
-. -. -. -. -. R. i. s. ä. j. a. k. n. e. u. l. o. t. v. h. d. ,. m. p. r. S. K. b. T. y. ö. E. V. z. P. L. A. c. O. I. Y. 8. 1. g. 3. 4. (. ). 2. 5. ½. M. f. H. N. 0. J. B. C. a l. t l. d l
Riko tonnikalan rakennetta haarukalla ja sekoita tomaatteihin. Tämä ihanan raikas ja maukas pasta fredda, "kylmä pasta" eli pastasalaatti pelastaa paahteisen päivän, kun kuumuudelta ei jaksa touhuta keittiössä tai ei malta sisällä olla yhtään enempää, kuin on pakko
) Toivottavasti tykkäätte, sillä risottoja on varmasti paljon luvassa lähiaikoina - elän nimittäin sellaista risottohuumaa, että ainakin tällä hetkellä mainitsisin sen lemppariruoakseni, jopa pizzan ohi
Laita suolattu vesi kiehumaan pastalle. Tässäpä yksi sellainen alkavaa viikkoanne piristämään - yksinkertaisuudestaan huolimatta aivan huikea makunautinto, jos sattuu olemaan lohen ystävä
Mutta tällä kertaa kokatessani saivat sienet olla, mielessä pyöri risotto alla milanese. Se on sahramilla maustettu risotto, jota yleensä nautitaan ossobuccon kanssa
Ada Boni, Sora Lella ja moni muu ruokalegenda muuten suosittelee käytettävän ehdottomasti vihreitä paprikoita ("peperoni - rigorosamente verdi, carnosi e dolci") vaikka variaatioita on tästäkin monia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.