Kun ulkona satoi ja päivän suunnitelmat meni uusiksi, kiehautin meille makoisan kanapyörykkä-keiton. Tai no oikeastaan se tällä kertaa oli kalkkunapyörykkäinen, koska kaupassa ei ollut kananjauhelihaa saatavilla
Parsakaali oli asustanut jääkaapissa jo reilun aikaa ja oli viimehetket tehdä siitä jotain. Olin itseasiassa jo jonkin aikaa ajatellut tekeväni pitkästä aikaa parsakaalikeittoa mutta jotenkin tuntui aina siltä, ettei vaan ehtinyt - etenkin kun piti kuitenkin tehdä muille muuta ruokaa
Olen taas flunssan kourissa, joten kaikenlaiset keittoruoat maistuvat. Viimeaikojen tekeleistä parasta on ehdottomasti ollut ranskalainen sipulikeitto juustoleipien kanssa
Napeilla koristellut haitarisäärystimet. 18. 3. 2014. Kun nyt kerran vielä tuli lunta ja vähän pakkasta, niin tein isommalle neidille säärystimet lämmikkeeksi
Syksyllä perheemme ruokavalio kääntyy kuin itsestään kasvispainotteiseksi. Vihannekset ovat parhaimmillaan ja metsästä saa sieniä kun vaan käy hakemassa
Upeaa, että saatiin talvi koko maahan. Parina edellisenä vuotena on talviurheilu jäänyt täälläpäin vähiin, joten tästä lumen paljoudesta otetaan nyt kaikki irti
Kevyttä vaahdotettua vihreää parsacappuccinoa, kuohkeaa vaahdotettua parsakeittoa. Mitä parhain tapa hyödyntää ylijääneitä ja vähän orpoja parsan paloja herkulliseen keittoon
Borssikeitto on niin ihanaa, että sitä on saatava edes kerran talvessa. Rakastan borssissa punajuurta, etikkaista lientä ja sitä happaman ja pehmeän yhdistelmää, joka leviää suuhun, kun hörppäät lusikallisen smetanalla höystettyä keittoa
Perinteinen sipulikeitto mutta suomalaisittain. Punasipulia, valkosipulia, keltasipulia, tuoreen sipulin vihreitä varsia, salottisipulia, purjosipulia, kevät sipulia, tuoretta tämän sadon sipulia ja viime vuoden kuivattua sipulia jos sitä vielä on tallessa, kaikki läpikuultavaksi kuullotettuna ja keittoon lisättynä
Tiedän, että punajuuri jakaa mielipiteitä varmasti hyvin rankasti, mutta itse ihastuin kertaheitolla villiin kokeiluun, joka päättyi (tälläkertaa) onnellisesti
Lähdin mukaan Kitchen Timen reseptikilpailuun jonka aiheena oli ''loskasään lämmike'' ja päätin lopulta pitkän mietinnän jälkeen kokeilla tätä ihanaa myskikurpitsarisottoa
Vaikka viime aikoina olisi kaivannutkin sisäistä lämmikettä, padat on taas hylätty kaappiin. Ranskalainen maalaissalaatti on hyvä tapa aloittaa laskeutuminen salaattikauteen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.