N. y. t. u. l. e. j. o. a. i. n. m. p. r. U. s. M. k. -. h. d. ä. T. v. ,. O. 1. /. 8. 2. 5. 4. g. 0. V. K. L. (. ). 3. S. c. x. J. R. 6. 7. P. f. ö. 9. k p. d l. t l
Mieheni teki viikonloppuna ensimmäistä kertaa lanttukukkoa ja lopputulos oli älyttömän hyvä. Lanttu on niin herkkua ja valitettavasti aivan liian unohdettu raaka-aine, ainakin meidän keittiössä
Lantun makuhan jakaa mielipiteitä, mutta meillä siitä pidetään. Jo pitkään meillä on suosittu porkkana- tai perunasmetanatäytteisiä piirakoita perinteisten riisipuurotäytteisten sijaan
raakana lohkoina, raasteena, salaattiin lisättynä, lanttukukkona, pannulla haudutettuna. Lanttukukko on niin hyvää, mutta vaikka se ei loppujen lopuksi olekaan niin suuritöinen kuin se ajatuksena tuntuu, niin en vain saanut itsestäni aikaiseksi alkaa lanttukukkoa väsäämään
Karjalainen perinneherkku, peruna-lihakukko ja kunnon kirnuvoita. Karjalaiseen ruokaperinteeseen kuuluu perinteisten karjalanpiirakoiden lisäksi muun muassa ruokaisat kukot, joko peruna-lihatäytteisinä, lanttu-lihatäytteisinä tai pelkällä lihalla täytettyinä
LOHKOPIIRAKKA, HAKKELUSPIIRAKKA, HAKKOOPIIRAKKA, KURNIEKKA, RUSUPIIRAKKA, LANTTUKUKKO, LIHAKUKKO. Meillä täällä kaakkois suomessa on omat perinneruuat tai oikeammin äitini on karjalainen ja sieltä tulee jotakin ruokia ja sitten ehkä osa täältä kotipaikkakunnaltakin
Mummoloissa ja lapsuuden kodissanikin syötiin karjalanpiirakoita, sultsinoita, kukkosia ja lanttukukkoa, mutta vatruskoita en muista noilla reissuilla syöneeni – Äiskä voi taas oikaista jos jostain syystä vatruskat ovat minulta jääneet unholaan
Lanttukukko on tuttu herkku jo lapsuudesta saakka. Mummo teki isoja lanttukukkoja, joista leikattiin syöjille siivuja, mutta meillä kotona alettiin leipoa pieniä kukkosia
Lanttukukko. Lanttukukko. Silakkapatakukkoa sain maistaa muutama vuosi sitten Helsingin silakkamarkkinoilla ja siitä lähtien se on kaihertanut makuhermojani
Y. k. s. i. m. u. n. r. t. a. h. e. o. l. A. ä. ö. j. p. ,. ). J. y. d. 5. v. 2. 8. -. 1. g. ½. K. 0. T. S. V. O. N. R. L. M. ”. P. f. 3. d l. t l. k g
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.