Lehtevät poropalat. Jokunen aika sitten meille saapui ystäväpariskunta pelaamaan Trivial Pursuitia. Olimme pariskunnan naisen kanssa naureskelleet jo valmiiksi, että häviämme historiafriikeille miehillemme kuusi nolla
Keväällä innostuin pursotettavista täytteistä ja keksipohjista. Silloin syntyi mm. tämä mansikka-keksikakku, jossa on samaa ideaa kuin näissä leivoksissa
Voitaikina imee herkästi itseensä kaiken nesteen joten nämä mansikkaleivokset on koottava juuri ennen kuin ne on aika syödä, ne eivät kestä pitkää aikaa valmiina odottamassa, varsinkaan helteellä tai auringonvalossa
Erilainen viidakkokirja-blogista löysin herkullisen kuuloisen mansikkaleivosten ohjeen. Mieheni on pyytänyt jo monesti minua tekemään vastaavia, joten kokeiluun meni
Koristele lehtevät omenapiiraat mintunlehdillä ja tarjoile heti. Viillä terävällä veitsellä noin sentin päästä levyn reunoja myötäillen puoleenväliin taikinalevyä (ei pohjaan asti), jotta reunat kohoavat kauniisti
Jokunen kuva on tullut ns. ennakkomainoksena laitettua Facebookin puolelle tästä aiheesta ja muutamat ovat ohjeen perään jo kyselleet joten tässä tulisi ohjetta oikein vaihekuvien kera
Kävimme kultani kanssa yhtenä kesäiltana Parikan marjatilalla poimimassa luomumansikoita. Tänä vuonna urakka olikin kova, sillä helle oli kypsyttänyt mansikoita nopealla vauhdilla ja poisheitettävää marjaa oli tavanomaista enemmän
Vastapaistettujen joulutorttujen tuoksu käynnistää joulun odotuksen ihanalla tavalla. Koska torttuja leivotaan pitkin loppusyksyä, mukaan mahtuu myös uudenlaisia muotoja ja makuyhdistelmiä
Rahkavoitaikinaan pinaatti-fetatäytettä. Leivoin ensin perinteisten paisteijoiden muotoon, mutta kun aukesivat vähän saumasta, vaihdoin avonaisiksi ympyröiksi
Jouluillalliselle tein versioinnin aiemmista minitähtitortuista. Suolaisiin täytteisiin on mahdollisuuksia vaikka millä mitalla, mutta päädyin tällä kerralla vuohenjuustosta, aurinkokuivatusta tomaatista tehtyyn tahnaan
12. 6. 2015. Tästä ei enää kahvipulla parane, tarkemmin sanottuna nämä ovatkin viinereitä. Hieman enemmän vaivaa näiden herkkujen tekoon saa nähdä, kuin pullien tekoon, mutta maku on sen arvoista
Syksy ja sienet, ne lämmittävät mieltäni. Syksystä on tullut lempivuodenaikani. Rakastan tuulen tuiverrusta, ikkunaan piiskaavaa sadetta, kuumaa kaakaota ja tietenkin syksyisen metsän retkiä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.