Olen tutustunut lehtikaaliin hiljattain. Olen etsiskellyt sitä kaupoista lähinnä tietenkin isommista marketeista ja sitä on saatavilla hyvin rajoitetusti
Litistyvää lehtikaalia parempaa pakastettavaa en osaa kuvitellakaan. Viime viikonloppuna reilu pari kiloa lehtikaalta päätyi pakastimeen ilahduttamaan talvikauden ruuanlaittoa
Sain Varpion Puutarhalta kokeiltavaksi "Lehtikaalia ruukussa" aivan UUSI tuote suomen markkinoilla. Kotimaista tuoretta lehtikaalia saa siis jatkossa myös talvella
Kourallinen lehtikaalia4 kynttä valkosipulia1 paprika100 g purjoa50 g koskenlaskija sulatejuustoa350 g kypsää hanhenlihaa (myös broileri tai kalkkuna sopii)½ tl viherpippuria1 rkl öljyäleikkaa kasvikest sopivankokoisiksi, ja paista niitä hetki pannulla öljyssäsekoita joukkoon kuutioitu liha ja juustoanna juuston sulaa, ja kiehauta mausta tarjoile pastan kanssa 4 kynttä valkosipulia
Etelä-Ruotsissa lehtikaalia käytetään lisukkeena joulukinkulle. Kokeilin lehtikaalia paistetun lohen ja uppomunan kera ja kombinaatio osoittautui täydelliseksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.