Tämä luumurahka valmistuu erittäin nopeasti ja maistuu aivan ihanalta. Näin joulun alla luumuiset herkut muistuvat aina mieleen ja luumurahka on yksi sellainen, jota tuleekin tehtyä sitten useampaankin otteeseen
Joulu on kiistämättä luumun kulta-aikaa. Luumuinen marmeladisydän sopii joulutorttuihin ja luumukiisseliä on mukava kauhoa reippaalla kädellä puuron päälle
Tämän nopean, jouluisen jälkiruoan ohjeen sain Sly21 pariltani. En erityisemmin ole luumumarmeladin ystävä, joulutortuissa ainoastaan tullut sitä syötyä, mutta kieltämättä tässä jälkkärissä maku oli kyllä ihan hyvä
Tai luumurahkalla. Olen (varmasti myös kanssa-eläjiäni) hämmentävä yhdistelmä holtitonta hillittömyyttä, joka näkyy totaalisena kyvyttömyytenä kieltäytyä vielä yhdestä siivusta pizzaa (tai kokonaisesta lampaanreidestä) sekä perverssiä viehtymystä kaikkeen minikokoiseen, minkä ansiosta esimerkiksi Tukholman Grand Hotelin aamiaisella tarjolla olevat miniatyyri-Kalle's Kaviar-tuubit saavat äidinvaistoni herämään tavalla, johon edes nälkää näkeviä sudanilaislapsia esittelevät Unicefin mainoskampanjat eivät kykene (anteeksi Afrikka)
Mutta tekemällä oppii ja väärässä oltiin (kuten joulunakin luumurahkan suhteen) – vegaaninen ja täten myös maidoton versio pääsiäisen jälkkäriklassikosta luonnistuu varsin näppärästi
Meidän perheen tuotoksia tässä pöydässä oli kinkku, inkiväärillä maustettu sekä perinteinen graavilohi, avokado-katkarapusalaatti, silakoita suutarinlohen tapaan, sinappisilakat ja maidoton "luumurahka"
Lisää vielä valkuaisvaahto luumurahkakermavaahto seokseen. Yhdistä seuraavaksi 50g kermavaahtoa luumurahka seokseen ja sekoita seos tasaiseksi massaksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.