1 dl
vispikermaan. 4riviä suklaata ♥Tää mun käyttämäni täyte synty oikeestaan ihan vaan vahingossa, just siks se onki maailman yksinkertasin. Vispikermaa ja mieleistä suklaata lätkitään vaan sekasin! Hahha, okei selitän vähän paremmin.♥Ruohi mieleisesi suklaa pieneksi, laita leivontakulhoon. Kuumenna vispikerma kiehuvaks. Kaada kuuma vispikerma suklaan päälle, sekoita niin kauan kunnes suklaa on sulanut täydellisesti kerman sekaan - ja saat tasaista suklaakermaa.♥Laita suklaakermakulho kylmään. Jos sulla on kiire, tai oot mun tapaan vaan malttamaton, laita kulho pakkeseen noin kymmeneks minuutiks. Sekoita kerran jäähtymisen aikana.♥Vatkaa sähkövatkaimella jäähtynyttä suklaakermaa niin kauan, että väri vaalenee huomattavasti ja saat ns. paksua suklaakermavaahtoa - moussea siis! Laita kylmään.♥Asettele jäähtyneet macaronien puolikkaa leikkuulaudalla, pareitten. Pareille tarkoitan sitä, että valitse samankokoiset pareiksi. Pikkuinen pikkuisen kera, isompi isomman pariksi.♥Ja sitten viimenen ja hauskin osuus - täytä macaronit! Vähän niinkun voitelisit moussea macaronin puolikkaalle. V a l m i s t a! Sitten vaan syömään!Säilytä macaronit jääkaapissa.
Innostuin onnnistumisesta niin valtavasti, että tein vaaleanpunaisten macaronsien jälkeen keltaisia ja kun sekin taikina onnistui, niin oli pakko tehdä vielä vaaleanvihreitä
O. l. e. n. t. h. y. m. a. c. r. o. j. u. s. k. N. i. d. p. ä. v. ,. M. -. /. T. ö. S. (. ). R. A. C. 2. 7. 1. 4. 5. g. 8. 0. K. Y. J. H. V. L. Ä. E. 3. P. 6. U. G. I. d l
Kuinka ihanalta Vaahtokarkki Macarons kuulostaakaan. Tämä on sama Kakkukatrin ohje, jolla itse ainakin onnistun varmasti ja olen leiponut ennenkin - katso ohje Suola-Kinuski Macarons
Macarons reseptejä on tullut kokeiltua monenlaisia, joku resepti on täällä blogissakin julkaistuna. Nyt jo pidemmän aikaan olen tehnyt macaronsit italialaisella marengilla, Ohje on hioutunut omassa käytössä mieleiseksi monien reseptien yhdistelmäksi
Siis me paljastetaan nyt synkkä salaisuus - me ei pidetä macaronseista. Maailman parhaaksi kehuttuja Ladureen macaronsejakin on tullut maisteltua vaikka mitä makua ja mikään ei ole koskaan iskenyt
T. i. e. s. n. ,. t. ä. m. a. c. r. o. v. j. k. -. l. R. u. h. y. d. p. O. (. A. f. K. S. ). N. U. M. P. ö. 3. 0. L. V. I. E. J. Ä. *. 5. g. 1. H. B. i l
MACARONS KUORET. Itse halusin melko pieniä ja pursotin noin 1€-kolikon levyisiä macaronseja. Macaronit, nuo kirotut mutta niin suloiset leivokset, jotka on koetelleet mun hermoja iät ja ajat, aina epäonnistuen (kumma kyllä eri tavalla joka kerta)
Ohje on hiukan hankalampi, kuin perinteinen tapa, millä olen yleensä macaronssit tehnyt, mutta uskallan väittää, että tällä ohjeella onnistuu paremmalla todennäköisyydellä
Olen aiemmin tehnyt macaronsit kiertoilmauunitoiminnolla, mutta nyt useampia macarons eriä tehtyäni, olen päätynyt siihen, että on kuitenkin parempi käyttää uunin ylä-/alalämpötoimintoa kiertoilman sijaan
Tänään tuli kyllä herkuteltua itseleivotuilla laskiaispullilla, mutta koska laskiaispullien ohje blogista jo löytyykin, laitan tänään jatkoa macaron -ohjeille, kuten aiemmin lupailin
Jos teet ensimmäisen kerran macaroneja, kannattaa lukaista aiempia macaron -postauksiani. Ilman digitaalivaakaa ja lämpömittaria on vaikea onnistua arvioimaan mittoja ja lämpötilaa, joten ne olisi hyvä olla tämän ohjeen kanssa, joka perustuu italialaiseen marenkiin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.