Pannulla paahdetut porkkanat, rapea kana yhdistettynä sopivan tuliseen kastikkeeseen tarvitsee seurakseen vain keitettyä riisiä, ja täydellinen nopea perjantai-illan ruoka on valmis
Kaikkein maukkainta parsasta tulee joko grillissä, uunissa tai pannulla paahtamalla. Sulata pannulla voi ja paista valkosipulin paloja siinä hetken aikaa
A. i. n. a. y. h. t. ä. L. u. r. C. l. d. e. p. s. m. j. o. v. k. J. ,. V. -. c. T. O. Q. U. I. E. S. N. (. 6. ). K. 1. ö. 4. 5. 0. g. D. x. 2. P. 3. M. b. q. m l
Maksakastikkeeseen kannattaa käyttää mahdollisimman tuoretta maksaa. Kastikkeeseen kannattaa valita ennemmin naudan- kuin sian maksaa, sillä se ei haise/maistu niin pistävältä
Itse tein maksalle lisukkeeksi vielä pannulla pekonia ja sieniä pieneksi silputtuna. Paista viipaleet kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin ja mausta
Pikainen paisto pannulla siis riittää, näin maksa pysyy rapeana, eikä muutu kovaksi ja kuivaksi. Mutta vaikka maksaa hauduttaisi pari tuntia, se ei ala maistua porolta
Alkuperäinen ohje on kilon köntistä kauriin paistia, mutta meidän pakastimestamme löytyi vain n. 600g peuranfileetä (puolitin lisukkeen ja kastikkeen ainesmäärät, mutta lihat maustoin samalla määrällä mausteita eikä lihasta siltikään tullut voimakkaan makuista)
Jälkiruoaksi valmistuu nopeasti pannulla tehtävä omenapaistos. Tokihan uunissa paistoksesta tulee ihanan rapsakka, mutta kyllä arkiaterian jatkona tämäkin paistos vaniljajäätelön kera on niin hyvää
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.