Tämä ei ole nykymuodin mukainen pihviohje jossa paistettaisiin siivuja kokonaisesta maksasta, vaan tarkoitus on tehdä perinteisiä maksapihvejä, joissa käytetään jauhetusta maksasta sekoitettua taikinaa
Puhdista maksa kalvoista ja halutessa liota sitä maidossa muutama tunti kitkeryyden poistamiseksi. Kuivaa maksa viipaleet ja mausta suolalla sekä pippurilla
Jokunen aika sitten tuli pitkästä aikaa laitettua jauhemaksapihvejä, kun netissä tuli ohje vastaan. Liian harvoin tulee laitettua maksaa vaikka se on herkullista ja edullista ruokaa kaikissa muissa muodoissaan paitsi maksalaatikkona
Leiken. 250 g porsaan kasslerleike (lihan pinta rikottu)voitaMaldon-suolaamustapippuriaKaalin. 2 dl verran keräkaalialoraus kylmäpuristettua oliiviöljyäripaus suolaa ja pippuriamuutama tippa sitruunan mehuamuutama tippa vaaleaa balsamicoa1/2 valkosipulinkynttä pieneksi pilkottunaDijon-kastike2 rkl turkkilaista jugurttia (10%)1 tl Dijon-sinappiaLisäksitomaattibasilikaaMäärät on helppouden vuoksi laitettu yhden annoksen mukaan, mutta samassa suhteessa voi toki tehdä useammallekin
Vähennä lämpöä ja paista maksapihvejä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Aloita sipulihöystöstä. Kuori ja halkaise sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi
Tällä kertaa kokkina toimi taasen mieheni. Maksan käsittely ei kuulu ollenkaan omiin lempipuuhiini, ja pakko myöntää että mies on minua parempi kaikissa liharuuissa
Tässä on nyt pari viikkoa tehnyt niin mieli jauhemaksapihvejä, kun niitä täällä netin välityksellä olen katsellut, että oli aivan pakko niitä itsekin taas valmistaa
Jauhemaksapihvit, se on se ruoka jota meillä nykyään on suhteellisen harvoin tehty. Ei siksi etteikö pihvit olisi hyviä vaan pikemminkin siksi ettei jauhettua maksaa tahdo kaupoista oikein löytää
Ei mitään kevyttä kesäruokaa, vaan kun teki mieli maksapihvejä, niin olihan niitä tehtävä. Harvemmin tulee enää lettu/ohukaispannulla pihvejä paistettua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.