Ensiksi haluan pyytää anteeksi blogin hiljaiselosta. Koko kesä ja etenkin syksy on ollut täynnä kaikenlaista, etten vain ole ehtinyt paljoa leipomaan tai muutenkaan blogia päivittelemään
Meillä oli perus lihapullien vuoro taas välillä. Nämä kun ovat niin näppäriä paistelin tällä kertaa nämä pullaset pelkällä paistinpannulla, mutta rasvattomanpi vaihtoehto on paistaa pinta pannulla (tämäkään ei ole pakollinen vaihe) ja laittaa uuniin 200 asteeseen kymmeneksi minuutiksi
Se on tämä marja-aika kuumimmillaan. Ai että mitä herkkuja niistä voikaan tehdä. Mansikoita tulee harvemmin käytettyä piirakkaan, mutta teeppä tätä tuoreita mansikoita käyttäen, että ossaa olla hyvvää
Perinteiset sinappisilakat mamman reseptin mukaan. Mamman rullasi aina kaikki silakkafileet kauniisti rullalle ja latoi ne vierekkäin vuokaan, ja tällä tavalla minäkin valmistan tämän ruoan, silakat kauniissa riveissä rullina
M. a. m. n. h. t. v. p. e. r. i. u. s. k. ,. o. ä. d. l. P. j. S. f. y. ö. E. J. -. g. T. H. O. c. V. 1. 2. 5. 8. 0. /. 4. L. A. K. –. 3. I. d l. t l. k g
Ei ole mamman marjapiirakan voittanutta. En osaa sanoa montako eri versiota mamman marjapiirakasta olen vuosien aikana tehnyt, milloin sitä on maustettu kardemummalla, lisäilty pähkinää, kookosta, suklaan paloja mutta kyllä täytyy sanoa että tämä ohje ilman mitään kikkailuja, on se kaikkein parhain
Sain meidän mamman ystävän erikoisen hilloreseptin käsiini viime viikolla. Mamma todella ylpeänä tutustutti minut tähän aivan uudenlaiseen makuyhdistelmään
Nyt tuoreista mustikoista ja vadelmista tehtyä mamman marjapiirakkaa. Kermaviilipiirakat maistuvat kyllä aina hyvälle, ja vaihtelua saa käyttämällä erilaisia marjoja ja vaikkapa hedelmiä
grahamjauhoapohjavaahdota. 100g voita1 dl sokerialisää siihen. 1 muna1,5 dl vehnäjauhoja1 dl grahamjauhoja1 tl leivinjauhettalevitä piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoillesen päälle laita marjoja haluamasi määrä (minä käytin vain noin pari desiä)täytejonka kaadat marjojen päälle2 dl kermaviiliä1 muna0,5 dl sokeria1 tl vaniljasokeriaPaista noin puoli tuntia +200 asteessa
Jouluun kuuluu ihanat mausteiset tuoksut ja maut. Suunnitelmissa oli leipoa saaristolaisleipää, mutta kun silmiin osui Uusikuun joululimpun ohje, suunnitelma muuttui ja saaristolaisleipä sai odottaa
Tein taas jouluksi joululimppua, kuten on tullut tehtyä jo monen vuoden ajan. Tein muuten samalla ohjeella kuin aiemmin, mutta korvasin fariinisokerin intiaanisokerilla
Muutama viikko sitten sain mukavan kommentin pitkäaikaiselta lukijalta blogiini. Hän kertoi omista suosikkileivonnaisistaan bebeistä ja tiedusteli miksi minulta ei kyseistä ohjetta blogista löydy
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.