Mansikkakakku
sanni.kerimaa
sanni.kerimaa

Mansikkakakku

  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • Pohja
  • mehevä suklaakakkupohja
  •  
  • Kostutus
  • 2 dl maitoa
  •  
  • Täyte
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 ½ rkl vaniljasokeria
  • 2 prk (á 120 g) Valio Kidius -toffeevanukasta
  • ½ - ¾ dl vaniljakreemijauhetta
  • n. 400 g mansikoita
  •  
  • Päälle
  • 3 dl Flora Vispiä
  • 2 tl sokeria
  • 1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
  • 250 g mansikoita
  • 2 karambola-hedelmää
  • sitruunamelissan lehtiä
  • mokkahippu-nonparelleja

Ohjeet

    Valmista mehevä suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

    Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Lisää joukkoon toffeevanukas ja vaniljakreemijauhetta sen verran, että täyte on sopivan jämäkkää.



    Leikkaa mansikat siivuiksi.

    Aseta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta ja levitä päälle mansikkasiivut ja puolet täytteestä.



    Kostuta ja täytä toinen väli samalla tavalla. Nosta päälle kolmas pohja ja kostuta.



    Mittaa kulhoon Flora Vispi ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi ja sihtaa joukkoon vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhe. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille (kts. ohje kermavaahdon levittäminen raapalla). Voit käyttää levittämiseen raapan ohella myös esimerkiksi levitys- tai palettiveistä.

    Laita loput kermavaahdosta pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota päällisen reunat kermalla (kts. pursotusmallistosta kohta "kiehkurat eri suuntiin").

    Leikkaa karambolat ohuiksi siivuiksi. Aseta kakun päälle kokonaisia mansikoita, karambolansiivuja ja sitruunamelissan lehtiä. Paina myös reunoille karambolansiivuja. Ripottele pursotuksen päälle mokkahippu-nonparellia.

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.