Huomenta. Perjantain kunniaksi saatte tänään taas videon. Mutta ensin ajattelin tulla kertomaan teillekkin tämän reseptin joka siis sisältää ohjeet mantelileipästen tekoon
Tarjoa mantelileivät makeaan vin santo -viiniin dipaten. Marita Joutjärven ja Vittorio Gianninin ”bambino” eli ”Herkullisten ruokien ja tarinoiden Toscana” on parasta, mitä keittokirjamaailmassa on tapahtunut vuosikausiin
VHH-rieska - Karpin eväsleipä. Eilen lähdettiin käymään Korkeasaaressa ja tietenkin se on sellainen retkipäivä, johon kannattaa varautua herkullisin eväin - vähintäänkin eväsleivin
Mantelileivät. Tämä reseptinriekale on päässyt oikein kunniapaikalle jääkaapin oveen ja eikä suotta – nurkissa pyörivät juustonjämät ja kananmunat tulee hyödynnettyä ja samalla tulee harjoitettua vieläpä sitä maankuulua karppaamista (tähän ohjeeseen se sitten jääkin)
Vaikkakaan sämpylöitä taikka leipää yleensäkkään ei ole pahemmin kaivannut sen jälkeen kun vähähiilarisenruokavalion aloitti, niin toisinaan on ihan mukava jotain pikkusuolaista taikka leivän tapaista syödäkkin taikka tarjota vieraille
Koska rakastan tuoreista ja mahdollisimman jalostamattomista raaka-aineista tehtyä ruokaa, juustoja, teetä ja viinejä yli kaiken, on blogiin korkea aika saada lisää ruokapostauksia menneeltä viikonlopulta
Tein kolminkertaisen taikinan mantelileivän ohjeella ja levitin pellille. Tässä ihanassa aamiaisleivässä on päällä voita, avokadoa, kurkkua, tomaattia ja basilikaa
Kuutioi lanttu, leikkaa sipuli puolirenkaiksi ja paloittele seiti sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja keitä lanttukuutioita ainakin puolisen tuntia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.