. Tänään tuli tehtyä tulisesti marinoituja kukkakaaleja. Suussa on vieläkin aikas mukava jälki potku. Iltapalaksi ostinkin taas pitkästä aikaa siian, jonka savustamme heti hoidokeiden lähdettyä
Kyseessä ovat siis marinoidut kukkakaalin kukinnot jotka paistetaan kullan ruskeiksi ja pinnaltaan rapsakoiksi uunissa, jonka jälkeen nämä nautitaan joko sellaisenaan, chilikastikkeen tai -salsan kera kuten kanasta valmistetut wingsit niin ikään
Joko olet osallistunut kukkakaalitalkoisiin. Totesin myöskin, että oli paree sekoittaa mausteet ensin öljyyn ja pyöritellä vasta sen jälkeen kukkakaalit mausteisessa kastikkeessa
Kannattaa huomioida, että vuoat ja kukkakaalit ovat kooltaan erilaisia. Gratiinit ovat ranskalaisen keittiön herkkuja, jotka tarkoittavat gratinoituja raaka-aineita, usein kasviksia, jotka on kuorrutettu joko juustolla tai leivänmuruilla ja paistettu kypsäksi esimerkiksi grillissä niin, että pinnasta tulee rapea
Valmista gratiinikastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon maitoa ja kasvislientä tai kukkakaalin keitinlientä pienissä erissä, koko ajan sekoittaen
Hyväkin ruoka-annos jää vaisuksi ilman kunnon lisukkeita. Tässä näin laiskan lauantaiaamun kunniaksi oivallinen resepti, joka sopii lisäkkeeksi moneen annokseen
Kokoa annos yhdistämällä kukkakaalit, sipulit ja porkkanat annoslautasille. Rakastan kasvisruokia, ja haluan tehdä ne aidoista kasviksista enkä härkiksen tai nyhtökauran kaltaisista puolivalmisteista, joihin liittyy teollinen prosessointi
Kukkakaalia tarjouksessa, juhuuu. Raastoin yhden n. 400 gramman kaalin ja kolme porkkanaa. Joukkoon kuorittuja sesaminsiemeniä pari kourallista, noin 2 dl (gluteenitonta) korppujauhoseosta ja mausteet
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.