Helmikuu on varsinainen herkkukuukausi. Ensin nautittiin Runebergin päivän herkuista, loppukuusta vietetään laskiaista ja tässä välissä on vielä ystävänpäivä, jolloin on tietysti erinomainen syy leipoa kaikkea hyvää
Viime viikonloppuna Micke täytti vuosia ja ruuan suhteen toiveina oli kunnon pihvit ja kinuskikakku. ) Edellisen kerran olen tehnyt kinuskikakkua sisareni ylioppilasjuhliin 90-luvulla ja silloin kakku ei koskaan päätynyt tarjolle
Sain pyynnön tehdä täytekakun maidottoman allergian takia. Kakkupohjan kanssa ei ongelmia ole, kun sokerikakkupohja koostuu munista, vehnäjauhoista ja sokerista
Kakun täytteessä on vaahdotettua kinuskia, joka tasoittaa hyvin puolukan kirpeyttä. Tein kakun gluteenittomana käyttämällä pohjassa gluteenittomia digestivekeksejä
Moussaka on lihasta, kasviksista sekä valkokastikkeesta koottava uuniruoka. Kreikkalaista perua olevan riistamoussakan voi myös koota annoksina saviruukkuihin ja tarjota myöhäisillan hiukopalaksi
Synttärihumua ja haamuja. Ekaluokkalainen täytti 7-vuotta. Kaupassa olin ja mietin että mitähän helppoja koristeita sitä keksisi pojan täytekakkuun, sillä tuon reilu 1-vuotiaan pojan kans ei paljo koristeita värkkäillä, päivät menee perässä juostessa, sen verran kerkiää ja kiipeilee joka paikkaan
Millainen talvisää teillä on. Länsirannikolla on tällä viikolla riittänyt. sekä lunta että pakkasta. Talvisista ulkoilukeleistä on täällä nautittu päivittäin
Marmeladi mielletään joulumakeiseksi, mutta miksipäs sitä ei tekisi kesälläkin. Itse tehty marmeladi, voi kuinka sööttejä ne ovatkaan ja niihin ei välttämättä tarvita muotteja vaan leikkaa kuutioita
Zabaione tonkanpavuilla maustettuna ja vadelmia, mansikoita, mustikoita, appelsiiniä ja melonia. Kauden tuoreita marjoja ja hedelmiä tonkapavulla maustetussa Sabayonviinikastikkeessa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.