(en ollut varautunut kuorrutukseen joten meidän tän kertaiseen kinuskikuorrutukseen tuli lusikallinen voita, pari desiä täysmaitoa ja pari desiä ruokosokeria - zucchero di canna ja ripaus suolaa - tuli ihan todella hyvää
Suositusta munakoisoherkusta on olemassa erinäisiä versioita, ja tämä on valmistettu The Guardianin How to cook the perfect aubergine parmigiana - reseptiä mukaillen
Tämä keitto on lähes tulkoon nimetön, koska vetäisin sen päästäni ja pääraaka-aineiden listaaminen nimeen tuottaisi jonkinlaisia hirmuisia yhdistelmiä, joiden oikeinkirjoitussääntöjen miettiminen saattais tuottaa suurta tuskaa (taidan yleensäkin mennä sääntöjen sijaan mutu-tuntumalla, mikä ei ole kovin suotavaa ja luulisi ihmisen jo jotakin vuosien saatossa oppineen
E. i. l. e. n. t. a. p. ä. v. k. o. m. j. s. u. ". h. y. z. f. c. ,. ö. r. (. d. ). P. g. 2. 0. G. T. L. S. à. J. è. N. I. V. A. -. D. b. M. 1. 5. F. C. K. 6. +. 3. /. H. 4. Y. °. O. R. d l
En tiedä syövätkö komisario Montalbano ja muut paikalliset näitä muutoinkin kuin snackina tai pizzerioissa alkupaloina, itse olen ostanut näitä rantakadun arancinikioskista ja siksi ehkä mieltänyt ne sisilialaiseksi pikaruuaksi
Hellettä vielä onneksi riittää ja Suomessakin saa nyt nauttia ihanan trooppisesta kesästä, mikä tarkoittaa myös tavallista keveämpiä ruokia, joiden olisi hyvä olla myös nopeita valmistaa, sillä kukapa tällä helteellä kovin pitkiä aikoja keittiössä viihtyy
Tällä viikolla ollaan jo vapussa ja ajattelin tänne laittaa reseptin, joka mielestäni sopii vappuevääksi vallan loistavasti vaikkei tämä Italiassa olekaan mitenkään sidottu vappuun tai mihinkään muuhun erityiseen juhlaan tai vuodenaikaan
La parmigiana di melanzane on herkullinen uunissa kypsennetty munakoisovuoka, josta italialaisilla on monia eri alueellisia versiota, joille kaikille on yhteistä juusto, tomaatti ja munakoiso
Paista kuutioitu puhdistettu kurpitsa pannussa voin kanssa pehmeäksi. Yhdistä sen jälkeen ns. Pyhäinpäivän eli Halloweenin kunniaksi kurpitsatäytteistä pastaa
Kävimme keräämässä kolmisen kiloa karhunvatukoita poikani kanssa. Pari kiloa menee hilloksi, ja osa tähän hyvin perinteiseen piiraaseen, ja loput suuhun sellaisenaan
Spegnere il forno e lasciare raffreddare il dolce nel forno chiuso per mezz'ora. Unite quindi la panna fresca (leggermente montata), la farina (amido di mais) e un pizzico di sale
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.