Ruokalajeja voi aamiaisella olla valtavat määrät ja kun halusin fiilistellä näitä ruokamuistoja, kokosin tälle suomalais-turkkilaiselle aamiaiselle omia ruokaherkkujani
Menemen on perinteinen turkkilainen aamiainen. Perinteisesti menemen (ilmeisesti) valmistetaan munakokkelina, jossa kananmunasekoitus paistetaan hyvin kevyesti niin, että munakokkeli on melko löysää
Rapea fillo-kuori kätkee sisälleen pehmeän kermaisaa fetaa ja pippurisen maukasta mustakaalia. Taittele fillo-taikinalevyt yksitellen, ensin kaksin kerroin ja sitten leveyssuunnassa uudelleen kaksin kerroin
Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita ne muiden aineiden kanssa jogurttiin. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa puoli tuntia ennen tarjoamista
– juustoa raasteena (meillä oli Kreivi-juustoa, myös vaikkapa emmentaali käy). Törmäsin joskus samantyyppiseen reseptiin, jonka nimi oli turkkilainen katkarapupannu
Menemen - turkkilainen munakas. Menemen on turkkilaista kotiruokaa parhaimmillaan. -huuto riittää. Tyypillistä on nimenomaan dipata vaaleaa leipää menemeniin, sillä tomaateista ja muista vihanneksista jää pannun pohjalle maukasta nestettä
Lahmacun - turkkilainen pizza. Yhdeksi suurista suosikeistani nousivat Istanbulin suuren basaarin sivukujilla suoraan kojusta nautitut, vain vajaan euron maksaneet lahmacun- lättyset
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.