Ensimmäisenä päivänä taikinan vaivaus, toisena kaulitsemista useammassa erässä ja kolmantena päivänä rullaaminen, kahden tunnin kohottaminen ja paistaminen
Kaikkein paras on, jos pohjan ehtii leipoa päivää ennen täyttämistä. Viimeksi kun oli tilaisuus valmistin kermakakun, joka maistui mustikalle, valkosuklaalle ja kardemummalle
H. a. l. u. s. i. n. j. h. t. e. ä. y. p. v. r. k. o. L. ,. m. ö. d. J. N. 1. 0. g. 2. 3. M. c. -. 5. 4. A. 7. V. S. *. O. P. K. f. T. b. d l. t l. c m
A. j. a. t. e. l. i. n. h. d. ä. o. k. m. v. s. '. ,. -. u. p. r. y. ö. S. E. P. K. f. H. 2. 5. %. g. 4. 0. I. 1. /. 3. O. V. L. T. R. M. N. Ä. ) l. d l
Tai no, aivan näin seesteinen ei aamu ollut, sillä heti seitsemän jälkeen on pikkujätkä käynyt kyselemässä noin kahden minuutin välein, että koska mennään alakertaan
Omenahillo1) pese ja kuori omenat 2) ota pois siemenkodat, paloittele 3) huuhtele ja laita 10 l kattilaan, lisää 1,5 dl vettä pohjalle 4) hauduta miedolla lämmöllä omenoita kunnes ovat pehmenneet (menee useampi tunti) 5) riko tehosekoittimella omenapalaset ihan sileäksi 6) lisää 1 kg hillosokeria, kiehauta levyllä 7) purkita & pakasta 8) herkuttele talvipakkasilla lettujen ja puurojen kanssa, kakun täytteenä jne
Sain mun vanhemmilta lahjaksi Anssi Kelan cd. Siinä sitten minä ja mun kaverit istuttiin meijän olkkarin sohvan selkänojallaja laulettiin ja tanssittiin Anssi Kelan biisien tahdissa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.