1 tl
puolikuivahiivaa (en tiedä onko sellaiselle suomenkielistä oikeaa nimeä, se on jääkaapissa säilytettävää hieman kosteaa murua, isompaa raetta kuin meikäläinen kuivahiiva paperipusseissa)
1 tl
suolaa
2 keltuaista
2 valkuaista
0,5 dl
voisulaa (sen määrää en pienentänyt, blinien pitää olla voisia)
Surffaillessani K-ruoka. Venäläisen keittiön herkullinen makulahja maailmalle, eli blinit onnistuvat hyvin kotikeittiössä ja ovat mitä maistuvinta talviruokaa
Vaikka kannessa lukee vain yksi nimi, pelkästään uusinta keittokirjaa, vähän kompelösti suomennettua Jamien Fiilisruokaa -kirjaa (Jamie’s Comfort Food) on ollut tekemässä kaikkiaan kahdeksantoista kirjoittajaa, kuvaajaa, ruokatiimin ja ravintotiimin jäsentä sekä tietenkin vielä kustannustoimittaja
-. -. -. -. -. -. -. T. ä. m. o. n. v. i. e. p. s. t. a. u. P. l. k. h. d. g. ö. ,. r. y. A. j. M. R. /. (. =. ). E. “. ”. V. '. K. H. 3. 7. 5. ½. 1. 4. 2. L. c. C. 0. 9. J. S. O. d l. r k. p r. c m. t l
Paista hetki ja käännä sitten ohuella lastalla blinit. Jatka näin kolmen neljän käännön verran, kunnes blinit ovat kullanruskeita ja ne ovat kunnolla rapeita
Blinit Strömsön tapaan -resepti löytyi Ylen sivuilta. Kerran teimme siten, että taikinaan tuli käydä yön yli jääkaapissa ja näin saada se blinien tietty maku
Tarjoile kuuma blini smetanen, pieneksi leikatun punasipulin, tillin ja Cavi-Artin kanssa. Blinit ovat maukkaita köyhänmiehen mädilläkin, eli merilevästä valmistetuilla "kasvismädeillä"
Sekoita hiiva-jauhoseos maitoon. Suomalaisille varmaankin yksi talven suosikkiruuista on blinit. Minun suosikkejani on paksut, happamat blinit, joihin on käytetty vain vähän tattarijauhoa
fi-resepteistä. Blinit tai venäläiset suolaiset lätyt. En halua kauheasti S-ryhmän kauppaa hehkuttaa, mutta on valikoimissa marketista riippuen on Disas trout caviar, Kirjolohen mätiä
-. -. -. -. -. -. -. M. u. n. t. ä. y. i. s. e. h. d. o. m. a. k. l. p. j. K. ,. v. r. V. f. S. I. J. ö. E. P. N. (. ). 4. 5. 3. 1. 0. g. 2. 7. c. F. R. Y. Ä. T. A. L. H. d l. t l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.