Huomasin myös, että sellaisina päivinä kun mulla ei ole treenejä niin ruokailuiden välit venyvät ja venyvät ja illalla huomaan etten ole töistä tultuani syönyt juuri mitään
Ja kun alan leipomaan kakkua, piirakkaa tai sämpylöitä, koen asian sellaiseksi reseptiikan kanssa pipertelyksi, eli tulee harvemmin kirjoituksia sarjasta leipominen
Tämän reseptin juuret nimittäin juontavat opettajainhuoneeseen, missä kahvinhimoiset ja makeannälkäiset opettajattaret patistivat äitiäni hankkimaan myyjäisleivonnaisten alkuperäisen reseptin
En edes tiennyt tälläisen herkun olemassaolosta ennenkuin näin siitä kuvan Instagramissa. Sattumalta myös kaveri jonka kanssa usein vaihdellaan hyviä ruokavinkkejä antoi suosituksen kyseiselle pataruualle
jotain missä on paljon suklaata). Päälle sulatin suklaata ja koska kotimaisia marjoja ei vielä saa mistään, ostin kakun koristeeksi irtokarkkihyllystä mansikan- ja vaniljanmakuisia toffeepalloja
Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (n. Taikinataivaan Tarjuska vihjaisi herkullisesta juustokakkupiiraasta ja palat näyttivät niin hyviltä, että halusin myös kokeilla niitä
Ehkä en ole tottunut maapähkinävoin makuun tai käytin liian tuhtia kaakaojauhoa, ensi viikonloppuna kuitenkin leivon kiltisti jotain, missä on oikeaa voita ja sokeria
itseasiassa ihan missä vaan elokuista (tai kohta jo syyskuista) iltapäivää vietät. Nämä perinteiset sitäpaitsi ovat ihanan yksinkertaisia, helppo muistaa ja raaka-aineetkin löytyvät yleensä kaapista
Korvapuusti on ihan parasta missä tahansa muodossa, tällä kertaa juustokakkuna ♥. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään
Kohta on työviikko käsillä ja taas on aika alkaa miettimään eväitä töihin, jotain syötävää ennen treeneihin lähtöä (jos sattuu kuulumaan siihen ahkeraan ihmisjoukkoon) ja ennen kaikkea aamupaloja kotona, töissä, missä vaan
Tosin mikä tahansa missä on paljon juustoa on herkullista. Kun juusto on sulanut, levitä kanasuikaleita, punasipulia, tomaattisalsaa ja korianteria tortillan yhdelle puolelle
Entisen Maku-kollegan Emman upea Emman kakut, leivokset ja jäätelöt-kirja huhuili minua viime viikolla keittokirjapinostani ja löysinkin sieltä juuri sopivan kakun, mistä tiesin että isäni tykkäisi aivan varmasti
Vaahdota kunnes vaahdosta muodostaa pehmeitä huippuja. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto neljässä osassa muun massan joukkoon ja kääntele kunnes seos on tasainen
Tekniikka on ihmeellistä vai voiko muka olla käyttäjässä vika, köh. - Kun kylkiviipaleet on laatikon päällä ruskistuneet, käännä ne ja laita folio vuoan päälle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.