Nyt kuitenkin, kun olen sairastanut jo useamman viikon, ja haju- sekä makuaistit ovat tipotiessään, teki mieli jotain voimakkaamman makuista, josta saattaisin edes jotain maistaa
Lapsi toivoi että teen isälleen suklaakakkua viime sunnuntaina isäinpäivänä, no leivoin mokkapaloja ja huh heijakkaa tulipas ihanan täyteläisiä ja suklaisia
Vähän överiä, mutta niin pettämättömän herkullista. Minä päätin tehdä mokkapaloista laskiaiskakun pursottamalla kahden pohjakerroksen väliin kermavaahtoa
Luovutin, kun aina pohjat jäi littanoiksi tiiliskiviksi, eikä makukaan ollut kummoinen. Mokkapalat on olleet mulle vuosikausia punainen vaate, enkä ole kyllä moisia edes yrittänyt leipoa yli kymmeneen vuoteen
Makuunhan tämä moka ei vaikuttanut ollenkaan, mutta pohjan koostumuksesta tuli normaalia tiiviimpi. Tällä kertaa mokkapalat valmistuivat tytön synttäreille
Mun täytyy tunnustaa että itse jaksan aivan liian monta ja tämä mokkapalatorni kuvastaakin hyvin sitä määrää mikä tulee syötyä kuin vaivihkaa hakee aina sen vielä yhden palan
Mokkapalat, mokkapiirakka, suklaapiirakka. Jos olet epäonnistunut mokkapalojen onnistumisessa aikaisemmin, piirakka on vaikka lässähtänyt, katso ohjeita munavaahdon onnistumiseen kääretorttureseptistäni
Olen usein täällä blogissa kertonut, että olen aika suurpiirteinen kokki. Todella näppärän kokoinen vuoka, johon leivoin tämän postauksen banaanimokkapalat
Ja onkohan siitä edes kahta viikkoakaan kun julistin miten mokkapalat ovat niin lastenkutsutasoa, auttamatta tämän ysäriskidin lapsuus ja sen takia totaalisen passé
Mokkapalat kuuluvat varmasti kaikkien lapsuusmuistoihin – se kuorrute on vain niin hyvää. Tosin muistelen, että kuorrutetta oli aina liian vähän… Eli tässä oma versioni ohjeesta, jossa siis paksumpi kuorrute ja hieman suklaisempi pohja
Resepti näihin herkkuihin osui heti silmiini, kun selasin uusinta Yhteishyvä-lehteä ja mokkapalojen suurena ystävänä oli ihan pakko tämä herkku kokeilla valmistaa
Rakastan itse hyvin paljon mokkapaloja ja tykkään niitä tehdäkkin koska ne on todella nopeita. vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisää kuivat aineet ja lopuksi maito ja margariini
Alla resepti niin kuin itse tein ne. Jäähdytä mokkapalat ennen tarjoiluja. Järjestin retroteemaiset synttärit ja tarjosin siellä kaikkia niitä herkkuja mitä 90-luvun lapsuudessa söin itse kaverisynttäreillä. 200 g voita/margariinia. 50 g voita/margariinia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.