Cut in slices like on picture above and put salt on the top in order to get the water out. Wipe the salt and water away with a paper after 10 minutes Fry them in a hot pan on both sides without any kind of oil.
Sauce 1
400-500 g
jauhelihaa nauta/ mincemeat (beef)
1 sipuli/
onion
4 valkosipulinkynttä/
garlic cloves
2 rkl/
tblsp tomaattipyrettä/ tomato paste
1 tlk/
can tomaattimurskaa/ crushed tomatoes
1,5-2 dl/
0,8 cups punaviiniä/ red wine (don´t leave this out!!)
black pepper, salt, a little bit of brown sugar
Sauce 2
50 g
voita/ butter
1 dl/
0,4 cups jauhoja/ flour
8 dl/3,3
cups maitoa/ milk
150 g
juustoraastetta/ grated cheese ( I take emmentaler)
Etsin kaapista matkalta ostamani kreikkalaisen perinneruokakirjan ja silmiini osuu moussaka. Moussaka on täydellistä lohturuokaa villasukat jalassa lämmöstä haaveilevalle emännälle, joten moussakaa pöytään ja äkkiä
Paista moussakaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kuumenna osa oliiviöljystä pannulla ja paista munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita pannulla parissa erässä molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä pintaansa
Moussaka sai täytteekseen tällä kertaa soijarouhetta. Olin haaveillut kotitekoisesta moussakasta jo pidemmän aikaa ja nytpä oli oiva hetki käyttää myös soijarouhetta, sillä ystäväni on kasvissyöjä
Pitkään olen etsinyt hyvää ja helppoa moussaka ohjetta. Ruokablogeja selailtuani sellainen löytyikin, mutta en onneton laittanut ylös blogia josta tämän bongasin, pahoitteluni siitä
Eri vähän on sittemmin tullut syötyä moussakaa. Ala-asteen ruokailut. Maitoautomaatit, margariininapit, peltiset lautaset ja mukit - ja aina se sama Jani, joka ei syönyt lautasta tyhjäksi ja jätettiin ruokalaan istumaan
Olin kerran aikaisemmin maistanut kesäkurpitsa moussakaa joka oli tehty pirkan ohjeen mukaan siinä oli tomaattista jauhelihakastiketta, kesäkurpitsaa siivuina, tomaattia lohkoina ja juustoraastetta pinnalla hyvin kevyt vaihtoehto
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.