Nyt kuitenkin, kun olen sairastanut jo useamman viikon, ja haju- sekä makuaistit ovat tipotiessään, teki mieli jotain voimakkaamman makuista, josta saattaisin edes jotain maistaa
Vuohelan Herkku lähetti alkukesästä testattavaksi pakkaamiaan Farina-tuotemerkin jauhoja, joten päädyin kokeilemaan lusikkaleipien tekemistä heidän tuotteitaan hyödyntäen
Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota muutama minuutti. Lisää suola ja sokeri sekä kardemumma. Sekoita ksantaani jauhoihinja lisää noin puolet jauhoista desi kerrallaan nesteeseen
Nämä sarvet oli yllättävän helppo tehdä ja maistui todella hyvältä lämpimänä. Tein ystäväporukamme pääsiäisbrunssille tarjolle gluteenittomia kinkkujuustosarvia
Löysin pari vuotta sitten ihanan laskiaispulla-muffinssien ohjeen ja kun nyt tein noita laskiaismuffinsseja uudelleen, lisäsin niistä kuvan myös instagramiin (tuo ylin kuva)
Päivät ovat täynnä touhua, kuulumisten vaihtoa, yhdessä kokkailua ja kahvittelua. Vaikka äitiä mentiin hemmottelemaan, niin kyllä sieltä taisi tytär lähteä kotiin enemmän helliteltynä ja huollettuna
Ihania jagluteenittomia keksejä jotka on valmistettu pähkinäisistä tattarijauhoista, maustettu tulisella hillotulla inkiväärillä ja makeutettu toffeenmakuisella Muscovadosokerilla
Muutama valmistaja näitä tekee ja jotkin kahvilaketjut myyvät, mutta itse olen aina saanut kahvilassa vastaukseksi, että ovat juuri nyt loppu, kun olen munkkia yrittänyt ostaa
Gluteenittomat kaurakeksit vievät kielen mennessään ja ne ovat todella helppo ja nopea valmistaa. Kaupassa törmäsin kesällä Myllärin uutuusjauhoihinja otin heti kaksi pussia kokeiluun
Samalla ruokavaliostani karsiutuivat hiiva ja sokeri. Tuoteselosteita lukiessa saan kerta toisensa jälkeen ihmetellä, mitä varten gluteeniton leipä tarvitsee noin monta raaka-ainetta ja miksi pääraaka-aine on vehnätärkkelystä eikä luontaisesti gluteenitonta täysjyvää
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.