Mustikkasuklaakakku
Täykkäri
Täykkäri
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • Pohja
  • 150 g voita
  • 150 g tummaa suklaata (sulata voi ja suklaa kattilassa, anna jäähtyä)
  • 1 dl sokeria
  • 5 keltuaista (vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi)
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/3 kaakaojauhetta
  • 1/3 dl perunajauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta (sekoita kuivat aineet ja lisää sokerikeltuaisvaahtoon yhtäaikaa voisuklaan kanssa)
  • 5 valkuaista
  • ½ dl sokeria (vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti taikinaan)
  • paista 175 C noin tunti, vuoan halkaisija 22 cm
  • Mustikkahillo
  • 550 g mustikoita
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 3/4 dl hillosokeria
  • keitä kunnes sakenee ja laita jäähtymään
  • 4 dl vispikermaa
  • 3 keltuaista (sekoita kerma ja keltuaiset kattilassa, kuumenna varovasti kunnes saostuu)
  • 260 g maitosuklaata (lisää sulatettu suklaa kuumaan seokseen)
  • 100 g voita (lisää voi pienissä erissä samalla sekoittaen, laita kylmään jäähtymään ja anna jäähtyä täysin kylmäksi)
  • 2 dl vispikermaa (vaahdota mousse ja lisää vispikermaa pienissä erissä koko ajan vatkaten)
  • Ota syrjään 1/3 osa kuorruttamista vasten!
  • Kostutus
  • 2 dl maitoa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • Suklaakuorrute
  • ½ dl vispikermaa
  • 150 g maitosuklaata (kuumenna kerma ja lisää suklaapalat, sekoita tasaiseksi)
  • 1 rkl voita (lisää voi ja sekoita, anna hetki jäähtyä ja kaada sitten kakun päälle)

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.