Valinnassa auttoi kirjastosta löytämäni 'Löytöretki Intian keittiöihin' -kirja. Intialaista laakerinlehteä en löytänyt, katson ensi viikolla Helsingissä käydessäni josko sieltä löytyisi
Esimerkiksi monet aasialaistyyppiset annokset syntyvät suhteellisen nopeasti ja pienestä määrästä raaka-aineita, kunhan keittiön maustehylly on tarpeeksi kattava
-. -. -. -. -. -. -. -. V. o. i. p. j. a. t. ,. e. ä. s. k. n. l. r. u. m. E. h. y. v. d. ö. M. O. g. b. T. c. J. S. K. 4. 5. 0. 3. 2. 1. R. f. (. ). N. w. P. L. A. t l. d l
Kokeilin uusimman Pirkka-ruokalehden reseptiä Butter Chicken, eli intialainen voikana. Itse en muistanut ostaa naanleipää enkä korianteria, enkä viitsinyt itse ryhtyä naanleipää leipomaan, vaan nautin tämän persiljan ja Rézén Campaillou -leivän kanssa
Uskaltauduin palaamaan garam masalaan, vaikka sain aiemmin kovan tuomion tästä. Tulos oli ihan hyvä, vaikkei kaikilta syömään osallistuneilta ihan suurta suosiota saanutkaan
Yksi poikkeus on, peruna-kukkakaalicurry on ehdottomia lempiruokiani. Keitä kukkakaalia pari-kolme minuuttia (kunnes haarukka menee läpi, reilu purutuntuma) ja kaada vesi pois
Tämä tarjotaan naan-leivän ja riisin kanssa. Kanat laitetaan isoon vuokaan, huom riittävän iso ja syvä, uuniin 180-200 astetta, kunnes kanat kypsät 20 minuuttia, noin
Tiesittekö, kuinka valtavan paljon ympäristöystävällisempää on syödä luonnonmukaista vegaaniruokaa verrattuna siihen, että noudattaa ei-luomua sekaruokavaliota
Intialaistahyderabadi-kalaa. Älkää peljästykö, kyseessä ei ole kvanttimekanismeihin liittyvä ilmiö, vaan etelä-Intiassa suhteellisen tunnettu kalaruoka
Palak Paneer - intialainen pinaattijuusto. Paneer-juusto on yksinkertaista tehdä itsekin, mutta tässä nopea versio, johon käytin suomalaisen pientilallisen kotijuustoa ja se toimi erinomaisesti tässä Paneer-juuston tilalla
Riisipuuropohjainen piirakkaa ja "koristetta" -_-'. Lisää muna ja jauho-leivinjauheseos. -----------------------------------------------------------------------------------------------------
2-3 minuuttia per puoli. Olen täysin hullaantunut ruotsalaisiin ruokalehtiin. Täytyy tunnustaa, että viimeisen kuukauden aikana olen kärrännyt markettiostosten sivuvirtana kotiin ainakin viisi ruotsalaista ruokalehteä
Nepalilainen keittiö muistuttaa kovasti Intialaista ja. pinaatti-inkivääricurry. raaka-aineita vain lueteltiin, mutta aika ihanan autenttinen tästä mielestäni
Resepti muistuttaa läheisesti intialaista kanaa korma, mutta koska maitotuotteet ovat nyt kiellettyjen listalla tukkoisuuden vuoksi, jätin sen pois ja käytin kookoskermaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.