Namasten Rapeakuoriset Aamusämpylät . Sikke Sumarin Ohje
minnasaari1
minnasaari1

Namasten Rapeakuoriset Aamusämpylät . Sikke Sumarin Ohje

  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 7 1/2 dl Vettä ( saa olla kylmää)
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 1/2 dl ruisjauhoja
  • 2 dl kokojyväjauhoja tai spelttiä, emmekä tai grahamia
  • 8-10 dl vehnäjauhoja
  • Kourallinen pellavansiemeniä jos haluat.

Ohjeet

    1. Sekoita vesi,hiiva ja suola yhteen ja lisää ensin ruisjauhot ja kokoyväjauhot. Lisää sitten vehnäjauhoja, kunnes tulee paksun puuron kaltainen taikina. Älä tee taikinasta liian paksua. Älä myöskään vaivaa taikinaa. Reipas sekoitus isolla lusikalla riittää.

    2. Laita taikina leivinpaperilla ja liinalla peitettynä jääkaappiin yöksi.
    Tee sämpylät aamulla suoraan jääkaappikylmästä taikinasta kahdella isolla lusikalla leivinpaperin päälle uunipellille.

    3. Huistauta päälle vähän jauhoja ja siemeniä. Paista uunissa 220 lämpöasteessa 35 minuuttia.

    Taikina säilyy jääkaapissa monta päivää , joten voit aina paistaa juuri sen verran , minkä kunnoinkin haluat syödä.

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.