Nämä helpot ja herkulliset tonnikalapihvit syntyivät kaapintyhjennysruokana. Oli muuten sen verran hyviä että meikäläinen meinasi mutustaa ne kaikki ennenkuin Herra N ehti edes nähdä näitä
- Laita tonnikalapihvit kylmään veteen muovipakkauksessaan sulamaan n. Pirkan toimesta tuoreet tunasiivut on taas nimittäin taas ilmaantuneet altaisiin -> mahtava homma
-. -. -. -. -. -. S. u. n. t. a. i. k. s. v. e. o. h. l. p. m. r. j. T. ä. O. Ä. I. M. Y. N. E. ,. y. ). P. ö. d. J. 1. 5. (. g. R. 2. /. 4. 0. C. L. ) l. d l. t l
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. E. n. t. i. e. d. ä. m. k. a. v. o. p. r. u. h. s. y. ,. j. l. ö. T. N. ). J. S. 4. 1. 2. ½. K. H. P. 3. 0. O. L. A. R. (. 5. 6. M. 7. G. 8. 9. z. U. x. V. f. B. Q. g. I. ". D l. t l. d l
Tonnikalapihvi täytyy jättää raa'aksi sisältä - muuten se on kuin pahvia söisi. Lisää valkoviini ja sitruunamehu (jos sitruuna on mehukas ja iso, noin puolet siitä riittänee - jos taas pieni ja kuivakka, niin kokonainen on tarpeen)
Tarinan mukaan ruotsalaiset keksivät Hasselbackan perunat jo 1940-luvulla ja ne olivat suosittuja lisäkkeitä sekä lihalle että kalalle vielä -70 ja -80 -luvilla, kunnes ranskalaiset syrjäyttivät ne. Jos minulta kysytään, niin Hasselbackat voittavat ranskanperunat 6-0
tein just ihan tosi hyvät tonnikalapihvit tosta virheellisestä ostoksesta. Tonnikalapiffit- 1 purkki tonnikalaa (vai pitääkö sitä sanoo tölkiks, i dunno)- 1 muna- pari ruokalusikallista sekä korppujauhoja että vehnäjauhoja - pikkusen sipulia silputtuna- paprikaa silputtuna- mustapippuria- hetken mielijohteesta laitoin sekaan myös vähän juustoraastetta (about öö yhen kukuraisen ruokalusikallisen verran) Mä en laittanut muita mausteita enää pippurin lisäks, sillä toi punainen currykastike jossa toi tuna köllötti on tooosi mausteista, hieman jopa tulista
Säilykkeistä on kuitenkin monenlaista iloa - hämmästyttävän hyviä tällaiset tonnikalapihvit. Meillä oli hiukan kiire ja tietenkin Elli tunki sormensa yhden tölkin kannen alle siten, ettei niitä saanut liikuteltua ulos- eikä sisäänpäin
Kerrassaan nerokas tapa käyttää purkkitonnikalaa. Idea Yhteishyvästä. 2 prk öljyyn säilöttyä tonnikalaa (laitoin yhden veteen ja yhden öljyyn säilötyn) 2 kananmunaa 0,5 dl korppujauhoja 1 dl ruokakermaa 2 rkl hienonnettua tilliä (tai muita yrttejä) 0,5 tl suolaa ripaus mustapippuria öljyä paistamiseen Valuta tonnikaloista neste ja siirrä kalat kulhoon
Säädä keittolevy keskilämmölle, ja varo, ettei jauho-voiseos pala. 10 kpl kokonaisia musta- tai valkopippureita. Ruskista lihaa hetki kuumassa, yli 200-asteisessa uunissa juuri ennen tarjoilua. 10 kpl kokonaisia musta- tai valkopippureita
Ota tonnikalapihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Käytä kahta parilaa tai paistinpannua, niin saat pikapaistettua tonnikalapihvit samanaikaisesti
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.