I. t. s. e. h. y. v. o. i. a. k. n. d. m. u. p. T. ä. j. l. r. ,. 1. 0. -. 2. V. 4. (. ). 5. g. ¼. L. K. M. . N. 3. Ä. ö. P. 6. 7. 8. E. 9. /. ½. x. c. H. S. d l
torttutäytettä tai paistonkestävää luumu-, aprikoosi- ja wienermarmeladia. 250 g voita tai margariinia 1 tl leivinjauhetta 4 dl vehnäjauhoja 250 g maitorahkaa täyte
Sekoita kuivahiiva osaan jauhoistaja sekoita maitoon. Lisää loput ainekset jajauhot. Alusta taikina kimmoisaksi ja laita kohoamaan liinan alle noin puoleksi tunniksi
Tortuista tuli lehteviä ja herkullisen makuisia, parhaita torttuja miesmuistiin. Itse tehdystä rahkavoitaikinasta leivotut joulutortut onnistuivat yli ennakko-odotusteni, eikä taikinan tekokaan nyt mitenkään vaikeaa ollut
Joulutorttuja tehdään ja maistellaan jo hyvissä ajoin ennen joulua. Tähtitorttuja chorizohillolla ja juustoraasteella sekä neliön muotoisia torttuja chorizohillolla ja vuohenjuustolla
Sillä hetkellä ratkaisin asian tekemällä porotorttuja, jotka osoittautuivatkin todella ihaniksi. Niinpä tein kuin teinkin meille myös luumutorttuja, mutta kaupan taikinan sijaan käytin oman äitini ohjeen mukaista rahka-voitaikinaa
Viime vuonna sain aikaiseksi lehteviä joulutorttuja (niiden resepti täällä) ja tänä vuonna sain parannettua vanhalla reseptillä tehtyjen torttujen lehtevyyttäkin kehittämällä reseptiä vielä hieman paremmaksi
Muistakaa olla varovaisia joulutorttuja syödessä. Jamie Oliver liputtaa kaupan vaniljakastikkeen puolesta ja lähes kaikki kokit jaruokaharrastajat ovat sitä mieltä ettei voitaikinaa kannata tehdä itse
Lopputuloksena on paljon maukkaampia joulutorttuja kuin valmistainkinaan tehtynä. Mielestäni kannattaa nähdä vähän vaivaa ja tehdä luumuhillo sekä torttutaikina itse
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe. Levitä levyn päälle ensin paistonkestävä marmeladi ja sitten mantelitahna
P. e. r. j. a. n. t. i. -. l. m. u. s. y. h. ä. k. v. p. o. . ö. R. b. g. d. T. E. ,. ). S. M. B. 2. 5. 0. 8. (. 1. 6. 3. 4. ½. V. K. L. A. c. 7. *. J. ) l. d l. t l
Omenan lisäystä en kyllä suunnitellut aivan loppuun, sillä soseuttamani omenat toivat taikinaan enemmän nestettä kuin olin ajatellutjajauhoja pitikin sitten lisätä tuplasti, ja keksejä tuli miljoona
N. y. t. o. n. h. u. i. l. k. s. e. r. ä. m. a. j. v. T. p. b. ö. V. ,. H. U. M. d. L. 4. 0. g. 1. /. 2. Ä. Y. E. -. c. S. A. P. O. K. I. R. 3. J. d l. t l
Omaan taikinaani lisäsin vielä mausteeksi vaniljajauhetta. Sekoita pehmeä voi ja maitorahka keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne voi-rahkaseoksen joukkoon
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.