Kotimaiset omenat ovat pian parhaimmillaan ja silloin kannattaa kokeilla myös kuivatettuja omenalastuja omenapiirakoiden, hillojen ja tuoreiden omenoiden lisäksi
Sain työkaveriltani pari korillista omenoita, punaista ja valkoista kaneliomenaa. Osan olemme syöneet sellaisenaan, osan kuivasimme kasvikuivurilla naposteltaviksi omenalastuiksi
kuorittuna, ohuina lastuina0,5 dl tomusokeria1 dl kiillettä tai hyytelöä ( omena )Kaulitse voitaikina nystyräkaulimella niin ohueksi kuin mahdollista, sivele pinta aprikoosimarmeladilla, lado ohuita omenalastuja tiheästi limittäin päälle, tomuta tomusokeri pintaan ja paista uunissa 200 °C kullanruskeaksi
Kuten viime postauksessa kerroinkin, että testasin kuivattaa omenalastuja. Ja hei nehän onnistui. ) Oon nyt ihan fiiliksissä, että tällaistakin uutta pystyy tekemään
Keitä omenalastuja varten liemi vedestä, sitruunamehusta ja sokerista. 1. Kuori ja paloittele omenat. Pane ne sitruunamehun kanssa muovipussiin ja pakasta vähintään 2 tunniksi
in jauhetun luomulaatuisen Ceylon-kanelin ja rasiallisen itse kuivaamiani omenalastuja. Kaavi taikina astiasta lautaselle ja lisää sekaan vielä jauhettu kaneli, hamppujauhot, kokonaiset hampunsiemenet ja ronskisti murusteltuja omenalastuja
Granola on aamiaisten ja välipalojen rapsakka herkku. Sen ei aina tarvitse olla hirveä sokeripommi vaan makeuttamiseen voi käyttää vaahterasiirappia, myös sellaisenaan jo kovin makea kurpitsa makeuttaa hiutaleita
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.