Olin nuorena töissä Kirsti Paakkasen mainostoimisto Womenassa, Joka joulu keitimme Voiton puuroa - Viktorian riisipuuroa Kirstin perinteisen reseptin mukaan
Pizza tehtiin Luca Plataninan ja Saku Tuomisen Pizze-kirjan ohjein. Hidas taikina (kylmänostatus 48-96 h). 500 g “00”-vehnäjauhoja. Laita pallot vielä toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin (tai halutessasi vielä pidemmäksi ajaksi, jopa 2-3 päiväksi). Peitä ja anna maustua jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia. Slow dough (let rise in fridge 48-96 h). 500 g of "00" -flour3. Place the balls back in the fridge for a day (or even for a longer period, up to 2-3 days). Cover and allow to marinate in the refrigerator at least 2-3 hours. Hidas taikina (kylmänostatus 48-96 h). 500 g “00”-vehnäjauhoja
⅕ tl hienonnettua valko- tai mustapippuria. Suolaa ja pippuria vaan pintaan, paistinpannulla ruskistus ja 100-asteiseen uuniin muhimaan. Tumma karpalokastike2 dl demi-glace kastikepohjaa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min. 2 dl demi-glace kastikepohjaa
Liha kaikkiaan on haastava ruoka-aine minulle ja riistasta en ymmärrä mitään. Toisaalta olen kuullut poroa sanottavan helpoksikin, kun ruuanvalmistuksen perusteet ovat kunnossa
Tänä vuonna paistoimme poron ulkofileitä lappilaisen poromiehen Niiles-Jounin ohjeiden mukaan. Uunissa syntyivät herkulliset lisäkkeet - rosmariiniperunat ja paahdetutu punasipulit
Silti lopputuloksena oli täydellisiä pastanyyttejä ricotta-sinihomejuustotäytteellä. Pidä kattila kuumalla levyllä, jotta vesi alkaa kiehua uudelleen mahdollisimman nopeasti
Poron Ulkofileetä, Hunajaisia Nauriita ja Karpalo-sinappikastiketta. Ei maksan maussa mitään vikaa ole, mutta jos syö poroa, niin pitäähän se porolle maistua
Ruokajuomana tarjosin raikasta ja kuplivaa San Benedetto -mineraalivettä. Viikolla kuulin, että Lapin ravintoloiden englanninkielisiltä ruokalistoilta on jouduttu poistamaan "reindeer", sillä turisteiksi Lappiin tulleet lapset eivät suin surminkaan halunneet syödä poroa
Kurpitsa-aika on taas täällä. Satsuma-aikaa odotellessa…. Viime vuonna helloillamme kokkailtiin kurpitsasta ainakin kurpitsakvinoahässäkkää, kurpitsa-suklaapaloja, salaattia, keittoa sekä risottoa
Leipä on siitä mielenkiintoinen elintarvike että siihen ei kyllästy, tai ainakaan tuoreeseen leipään ei kyllästy ja kun sen tekee itse niin vaihtelun mahdollisuudet ovat rajattomat mutta kaikki alkaa juuresta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.