Viimeisen kuukauden aikana meillä ei tervettä päivää ole nähty. Koko perhe on sairastellut enemmän kuin tarpeeksi ja tuntuu, että joka ikinen pöpö on päättänyt jäädä meille asumaan
Kuori päärynät, mutta pidä ne kokonaisina, säilytä siis kanta ja sisus. Lado päärynät suureen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri ja anna sulaa hyvin alhaisella lämmöllä
H. a. u. d. t. e. p. ä. r. y. n. o. h. l. k. j. i. ,. v. m. s. T. g. L. c. -. S. I. D. E. R. M. Ä. A. U. P. Y. N. K. G. C. J. O. (. 4. ). 3. ". 5. 2. 1. ö. 0. /. 7. %. V. b. d l. t l
H. i. l. o. t. u. j. a. p. ä. r. y. n. ö. e. h. A. d. k. v. s. N. 2. 0. -. m. ,. V. *. I. L. O. T. U. P. Ä. R. Y. 1. 9. g. /. (. ). 5. E. K. =. S. * l. d l. k g
Pääsiäisen aikana kyllä leivoinkin, mutta muu aika meni taas aikalailla pakkaamisen merkeissä. Tein muunmuassa tällaisen Valion sivuilta löytyneen päärynä-kinuskirahkakakun
Haudutetut päärynät ovat loistava keskitalven jälkiruoka, joka tuo kesän lämmön lähemmäksi. Markon mielestä haudutetut päärynät nousivat kaikkien aikojen parhaimmaksi jälkiruoaksi, tai ainakin kolmen parhaan joukkoon
Päärynät ovat kypsiä kun ne ovat muuttuneet läpikuultaviksi ja pehmeiksi (kypsyys on myös vähän makuasia, tärkeintä on, että että päärynäpalat ovat pehmeitä ja etteivät ne hajoa)
Kuori sitten kaikki päärynät ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi. Laita päärynät kulhoon ja kaada päälle sitruunan mehu, jotteivat päärynät lähde tummumaan
Tässä perusomenapiirakan ohje, jolla tulee hyvä kotoisa piirakka omenoista tai päärynöistä. Ohje on kirjasta "Hyvä kokki" (WSOY), olen hieman muokattuna käyttänyt sitä usein sekä murotaikinaohjeena että kermaviilipiirakan ohjeena
Kyllä, tottakai te saatte reseptin tähän niin maan mahtavaan leipään. Tuskin maltan nimittäin pitää tätä vain ja ainoastaan omana herkkunani vaan haluan suoda myös teille mahdollisuuden tähän makunautintoon
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.