n ohjeilla jatketaan taas. Resepti on saman nimisestä kirjasta. Kiva löytää ja tehdä uusia juttuja. Täytyy kokeilla uudelleen ja laittaa samalla reilummin mausteita, esim
Mykoproteiini tehdään Fusarium venatum -sienestä jajalostetaan tofumaiseksi ruoka-aineeksi. Suuressa osassa quorn-tuotteista on sidosaineena kananmunaa, mutta Suomessa myydään jo ainakin vegaanisia quorn-nugetteja
Tässäpä helppo ja terveellinen naposteltava. Sekoita kikherneet ja mausteet keskenään kulhossa. Levitä loraus oliiviöljyä leivinpaperoidulle uunipellille ja kaada kikherneet öljyn päälle
Yhdistä kaikki ainekset paahdettujen, lämpimien kikherneiden kanssa. Kyllä, on ruokalajeja joihin niitä käytän lähinnä soseutettuna, mutta muuten ne ovat omaan makuuni jauhoisiaja eivät oikein maistu millekään
Pitkään aikaan ei ole tullutkaan muikkuja syötyä saati ostettua. Ja ai jee ne oli hyviä. En tiedä mistä tälläisen ajatuksen olen saanut päähäni, mutta ilman sitä muikkuja ei voi syödä (tai no ehkä just ja just voi syödä)
Sekoita mausteet huhmareessa tai erillisessä kipossa ja sekoita kikherneiden kanssa. Mausteita sekoitan aika kepeellä kädellä, sillä olen huomannut kikherneiden mausteisuuden laimenevan aika paljon, kun ne sekoitetaan salaatin joukkoon
Kaikki taisi alkaa siitä kun äitimme keksi eräänä päivänä tutustuttaa meidät sienien ihmeelliseen maailmaan ja valmisti – oman muistikuvani mukaan – harmaata keittoa jossa lillui harmaita, limaisia säilykeherkkusienimollukoita
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.