Pannupizza on Amerikkalaistyylinen paksupohjainen, hyvin kohotettu ja runsastäytteinen pizza.
Lämmitä maito + 42 asteiseksi. Lisää suola, siirappi, osa jauhoista ja hiiva. Vaivaa loput jauhot sekaan ja pehmeä voi. Anna kohota liinan alla n. 30 min. Voitele voilla valurautapannu tai muu uunin kestävä vuoka. Levitä taikina pannulle ja myös reunoille. Lisää tomaattikastiketta reilusti ja muut täytteet oman makusi mukaan. Lopuksi juustoraaste. Anna vielä kohota n. 15 min. Paista uunin alaosassa n. 15 min 250 asteessa. Ota uunista, purista päälle valkosipulia ja nauti salaatin kera.
Tästä taikinamäärästä tulee 1 iso tai 2 pienempää pizzaa.
Vaihtelua: käytä tomaattikastikkeen sijasta BBQ-kastiketta !
Olen jo jonkun aikaa halunnut tehdä kunnon pannupitsaa. Mielestäni aito pannupitsa on samanlaista kuin Pizza Hutissa - ihanan täyteläistä ja aika rasvaistakin, paljon makua ja sopivan venyvää juustoa
Tästä satsista tulee mukavan paksu pellillinen tai sit voit tehdä kuten mä, eli käytät tähän leipäseen vaan puolet taikinasta ja puolella teet jotain muuta kuten pannupitsan tai sämpylöitä tms
Muovaa calzonesta jäänyt taikina pannupitsa alustalle. Pannupitsan pohja oli n. Tänään ruokanamme oli jauheliha täytteistä calzonea ja tonnikala-katkarapu pannupizzaa
Jos et ole koskaan tehnyt pannupitsaa, kokeile ihmeessä. Suolaisella linjalla jatketaan. Tämä mainio resepti on peräisin Makunautintoja Mimmin keittiöstä-blogista
Minulla on ollut missio löydää Pizza Hut -tyyppisen pannupitsan ohje. Eihän tämä ihan samanlaista tietenkään ole kuin aito pannupitsa, mutta tarpeeksi lähellä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.