Tämä panzanella oli ensimmäinen resepti, jonka toteutin heti lehden ilmestyttyä, mutta vaikka kesä onkin jo hieman väistynyt, niin mielestäni se on silti erittäin toteuttamiskelpoinen
) klassikko, panzanella -leipäsalaatti. Aiemminkin täällä blogissa on nähty reseptejä, joiden avulla pääsee eroon kuivettuneesta (paperipussi)leivästä, mutta tässä jälleen erilainen, kesään sopiva resepti
Kauniin värikäs ja herkullinen Panzanella on todellinen kuivahtaneen leivän pelastus. Tämä iltalialainen leipäsalaatti on helppo valmistaa ja menee ruokaisuutensa ansiosta erittäin hyvin vaikkapa lounassalaatista
Mutta syödään nyt ensin, siitä yleensä tulee hyvä mieli. Näin helteellä ei lämmin ruoka maistu ainakaan itselleni joten tänään valmistettiin panzanellaa, leipäsalaattia
Paista pihvit puolikypsiksi eli noin 2-3 minuuttia per puoli. Kesän perinteiset pihvi+kasvislisuke-kokeilut jatkuivat Glorian ruoka&viini -lehdestä (5/2011) napatun reseptin pohjalta
Tämä on helppo ja nopea (valmistusaika reilu puoli tuntia), mutta ruokaisa kasviskeitto. Yksinkertainen annos sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi neljälle
Tämä on hyvä salaatti vaikkapa päivän toiseksi ateriaksi. Itse pidän erityisesti valkosipulista, mutta arkipäivisin sitä pitää hiukan välttää ja jätänkin sen välillä ohjeesta pois
Klassisesta toscanalaisesta Panzanella tomaatti-leipäsalaatista, on helppo loihtia kokonainen lämmin ateria lisäämällä annokseen kanaa ja paistamalla se uunissa
Kunnon kesäinen Panzanellakaan ole mitään ilman valkosipulivinegrettiä. Valkosipulinen vinegretti on myös ihan ehdoton syksyn salaattisuosikissa eli kastanjoilla höystetyssä lehtisalaatissa
Leikkaa porsaankylki kirjamaiseksi eli keskeltä halki, mutta jätä se päästä kiinni. Possu-fenkolipyörykätUusi kansallisruoka – spagettia ja lihapulliaLöysemmin rantein – italialainen tuoremakkara-lihapataSiskonmakkaraa ja salsicciaa – pappardelle con salsicciaIhminen tarvitsee kuittien lajittelua – toscanalainen raguTykkäsitkö
Täällä meillä toimii myös vaihdantalous, kuten tässä yhtenä iltana kun työkaverini Linjoilta viestitteli, että hänellä on ylimääräisiä tuoreita kanttarelleja
Alkuruokana olleen toscanalaisen leipäsalaatin elipanzanellan jälkeen vuorossa oli munakoisopaistos eli Melanzane alla Parmigian, joka sopii mukavasti menun italiaisteemaan
Toscanalainen porsaanpaisti perunoiden, fenkolin ja palsternakan kera. Tässä on tullut pieni tauko kirjoittamiseen työmatkan, flunssan ja hieman tylsien ruokien takia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.