T. ä. y. d. e. l. i. s. n. r. p. t. ö. m. o. a. v. j. u. P. h. R. b. g. k. -. ). S. 6. ,. ". (. 1. 8. 0. 2. V. K. ½. 3. –. J. L. M. f. N. E. 5. 4. A. k p. d l. t l. m i
Kaikkea pientä on kiva napsia ja siksi tein Runebergintortut minikoossa. Aina ei jaksa syödä oikean kokoista Runebergin torttua ja korkean tortun puolittaminen on vähän huojuvaa touhua
P. y. ö. r. s. i. n. p. ä. t. k. e. o. l. a. m. R. u. b. g. j. V. h. d. ,. v. T. M. G. f. H. J. S. N. 1. 2. K. c. A. 0. 5. /. F. x. L. (. ). O. d l. t l
Tämä vuonna valmistin Runebergintortut alla olevalla ohjeella. Joka vuosi ei Runebergin torttuja tule tehtyä, mutta tänä vuonna niitä onkin sitten tullut tehtyä monen vuoden edestä
Itseänikin oli kaihertanut, josko leipomalla Runebergintortut gluteenittomana voisin saada samalla niistä hieman kevyempiä – vähemmän hiilareita siis… Päätin siis käyttää muita kuin vehnäjauhoja, paljon siemeniä ja manteleita mukaan sekä pellavansiemenrouheen tuomaan ruskeaa väriä, mitä piparit normaalisti toisivat
Se millä ohjeella syntyvät parhaat (aidot) Runebergintortut, jakaa ihmisten mielipiteet. Runebergin päivä lähestyy ja nyt on tämän vuoden Runebergintortut leivottu
R. u. n. e. b. r. g. i. t. o. k. l. v. a. y. h. m. p. s. N. ä. j. P. ö. O. d. ,. M. S. T. V. c. Y. L. J. I. E. (. 6. ). 1. 5. f. 0. 2. 3. K. 4. -. 7. A. d l. t l
Hyvää Runebergin päivää. 40 g manteleita120 g voita paloina80 g sokeria60 g fariini- tai muscovadosokeria2 munaa165 g vehnäjauhoja20 g kauraleseitä2 tl leivinjauhetta150 g créme fraíche120 g vadelmahilloaKostutus
Runebergin torttuja leivon lähes joka vuosi, resepti vain vaihtuu. Kostuta tortut joko upottamalla kokonaan kostutusliemeen tai lusikoi kostuketta torttujen päälle
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.